Citat:
În prealabil postat de astrud
Imi fac mea culpa. Am scris "autocefalia" dar in minte aveam "Patriarhia". Stiu ca administrativ este bine astfel insa cred ca e crestineste (daca tot esti in comuniune cu celelalte biserici) sa faci orice pas nu prin autodeclarare ci tot in comuniune.
Manualele de Istorie Bisericeasca din tara noastra vor evita sa prezinte anumite aspecte cum ca mult timp Biserica Rusa ne-a vazut doar ca Mitropolie, nerecunoscand autointitularea de Patriarhie sau ca Bisericile din Sf Munte Athos si nu numai s-au intristat mult de inovatiile din BOR.
|
sa nu mai luam in considerare biserica rusa devreme ce e asa politizata incit nu vrea sa vada adevarul ci prefera sa considere reiinfiintarea unor mitropolii vechi in Basarabia ca extindere teritoriala .Ei nu-si mai revin de cind cu epoca comunismului si le este teama de ceea ce au facut 70 ani in Europa de est.In atitia ani biserica rusa a ajuns suficient de politizata ca sa nu mai fie ceea ce a fost pe vremuri anterioare tavalugului rosu,devreme ce nu vrea sa vada adevarul si trece ,prin ierarhii ei ,la amenintari .Ce dovada de crestinism ortodox mai e si asta.!