citind primul mesaj al topicului mi-am adus aminte de un articol minunat(SFINTII,PRIETENII PROSTITUATELOR) pe care l-am citit demult pe un alt site.
acesta este articolul:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iub...prostituatelor
daca il veti citi pe tot,veti descoperi ce fapte minunate si nebunesti au facut acesti Sfinti,acesti nebuni pentru Hristos.cu adevarat,cine,daca ar vedea un calugar iesind dintr-un bordel,s-ar gandi ca a fost acolo pentru a le citit prostituatelor din Psaltire?cel mai probabil nimeni,toti am spune,ca si cei de atunci,"uite ce face popa!"
stiu,nu putem sa spunem ca toti cei care privesc la fetele imbracate sumar se gandesc,asa cum faceau acei sfinti,la maretia Domnului care frumoase le-a creat pe femei,majoritatea sunt patimasi...si totusi,cand ne gandim ca poate macar unul dintre ei ar fi SFANT,NEBUN PENTRU HRISTOS si noi l-am judeca,atunci mare osanda am avea(oricum am fi osanditi,chiar daca el ar fi intradevar pacatos,dar sa mai fie si sfant).
acum,din cate am trait eu (nu multe,oricum) mi-am dat seama ca ispita vine de foarte multe ori din lucrurile pe care le vedem.cu cat ne ferim mai mult,cu atat mai bine.stiu,nu putem sa ne ferim de toate relele din jur,dar daca Domnul vede stradania noastra,cu siguranta ne va ajuta.