View Single Post
Vechi 22.01.2013, 17:18:52
maria-15
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul

Bășcăliile sunt încă unul dintre cele mai ușoare atitudini de înfruntat.

Stai să vezi cum e cu disciminarea, cu călcatul în picioare de către ceilalți, cu pumnii și picioarele pe care le vei lua în gură și în dinți, cu scupitaul, cu bătăile peste față, cu spinii urii, ai indiferenței, ai răutății, ai egoismului, ai lipsei de orice iubire, milă, considerație și compasiune, ai lipsei de sprijin, ai prigonirii, loviturilor și răstignirii, ai lipsei de dreptate și de adevăr.

de acord,dar consider ca daca Domnul m-ar fi pus in situatia pe care o descrieti, poate ca,tocmai din cauza faptului ca sunt la inceput(adica abia acum incerc sa duc si eu o viata crestineasca) si "neexperimentata" in lupta duhovniceasca,nu as fi rezistat,as fi cazut.

asa cum spunea Parintele Arsenie Boca,daca invingi ispitele venite de la lume,apoi te vei lupta cu cele venite de la trup si,daca le invingi si pe acestea,chiar diavolul te va ispiti.deci,nu de la inceput te lupti cu diavolul,ci Domnul ingaduie intai ispite usoare pe care,trecandu-le cu ajutorul Sau,sa devenim mai puternici in ispitele si mai grele care vor veni asupra noastra.de exemplu,daca acum mi s-ar arata si mie o multime de draci,asa cum i s-a intamplat Sfintei Iuliana cea Milostiva din Lazarevo,nu stiu daca eu as avea taria sa strig ca si ea catre Domnul si Sfantul Nicolae.nu ca nu as primi ajutorul cerut,dar,pur si simplu,Dumnezeu nu ne da niciodata mai mult decat ceea ce putem noi sa ducem.
Reply With Quote