Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
ca asa cred si eu,si cica in Athos intarea oricarei vietati de sex feminin (exceptind pestele) ar fi intezisa , si cica tot din cauza de misoginism .
|
Pai nu, ci pentru ca (asa cum spui tu) calugarii ar fi atat de virtuosi ca nu doar partea feminina umana i-ar putea duce in ispita ci chiar si cea feminina animala.
Eu zic ca totusi partea asta sa o iei ca o metafora, chiar daca se aplica in sens comercial, nu cred ca o umblat nimeni sa impuste toate salbaticiunile de sex feminin de prin zonele alea.
Citat:
Una dintre femei chiar marturisea ca la poarta minastirii "de jos" de la Frasinei este o pancarta mare , cit ziua de ieri, pe care poate citi tot...pelerinul si pe care este scris blestemul Sf. Calinic fata de femeile care ar incerca sa tulbure linistea monahilor "de sus".
|
Depinde cum intelegi asta, nu cred ca o femeie care vine acolo pentru Dumnezeu ar tulbra linistea vreunui monah - decat poate a celui care cauta deja tulburare, tulburare care la o adica in lipsa de femeie ar putea-o gasi si la un barbat.
Insa cu timpul, femeile nefiind sigure de intentiile lor, au zis ca e mai bine sa nu se complice...
Citat:
Dar nu vezi , cite spun femeile in ziua de astazi , nici nu sti ce sa mai crezi !
|
Aici iti dau dreptate.
Citat:
Ce este aia, mai frate , misoginie in inima si doctrina ortodoxiei, mai ales cind este isvorita de la Maica Domnului si de la sfintii sai ? ?
|
Sa avem pardon de scepticism, dar ce scrisasi matale e una, iar ce o fi gandit Maica Domnului imi permit sa cred ca e altceva.