View Single Post
Vechi 22.01.2013, 19:19:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
ca asa cred si eu,si cica in Athos intarea oricarei vietati de sex feminin (exceptind pestele) ar fi intezisa , si cica tot din cauza de misoginism .
Pai nu, ci pentru ca (asa cum spui tu) calugarii ar fi atat de virtuosi ca nu doar partea feminina umana i-ar putea duce in ispita ci chiar si cea feminina animala.

Eu zic ca totusi partea asta sa o iei ca o metafora, chiar daca se aplica in sens comercial, nu cred ca o umblat nimeni sa impuste toate salbaticiunile de sex feminin de prin zonele alea.

Citat:
Una dintre femei chiar marturisea ca la poarta minastirii "de jos" de la Frasinei este o pancarta mare , cit ziua de ieri, pe care poate citi tot...pelerinul si pe care este scris blestemul Sf. Calinic fata de femeile care ar incerca sa tulbure linistea monahilor "de sus".
Depinde cum intelegi asta, nu cred ca o femeie care vine acolo pentru Dumnezeu ar tulbra linistea vreunui monah - decat poate a celui care cauta deja tulburare, tulburare care la o adica in lipsa de femeie ar putea-o gasi si la un barbat.

Insa cu timpul, femeile nefiind sigure de intentiile lor, au zis ca e mai bine sa nu se complice...

Citat:
Dar nu vezi , cite spun femeile in ziua de astazi , nici nu sti ce sa mai crezi !
Aici iti dau dreptate.

Citat:
Ce este aia, mai frate , misoginie in inima si doctrina ortodoxiei, mai ales cind este isvorita de la Maica Domnului si de la sfintii sai ? ?
Sa avem pardon de scepticism, dar ce scrisasi matale e una, iar ce o fi gandit Maica Domnului imi permit sa cred ca e altceva.

Last edited by AlinB; 22.01.2013 at 19:22:47.
Reply With Quote