Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Eliza Georgiana: nu-i deloc limpede legătura logică între citatul din Vulcănescu și comentariul din partea a doua.
Cum nu e foarte clar nici raționamentul în baza căruia ai ajuns la concluzia că partenerii tăi de discuție în contradictoriu, pe marginea relevanței duhovnicești a digitalizării datelor personale în documente de diverse tipuri, ar fi neapărat mari admiratori ai expansiunii big-bang-ului tehnologic.
Observ că mai toți colegii tăi de captivitate în ideologia conpiraționismului generalizat, versiunea ortodoxistă, suferă de mania extrapolării abuzive, ingnorând cu o superficialitate uimitoare faptul că între anti și pro ceva există o foarte întinsă plajă de nuanțe.
Dacă manifestul tău antitehnologie de mai sus ar fi fost scris cu o daltă pe o coajă de copac , atunci mai că l-aș fi considerat onest. Dar, vai, el a fost scris și difuzat în oikumena virtuală cu ajutorul tehnologiei. Asta-i ca și cum mi-ar ține o predică despre nocivitatea alcoolului unu' beat criță. Credibilitate zero.
|
Mihai, nu fii incapatanat! la cum expui tu problema ar insemna sa-i smulgem preotului microfonul de la care propovaduieste cuvantul Evangheliei, pentru ca este obiect tehnic si deci diabolic! bati apa-n piua cu ideea asta aidoma lui Alin, cu cipul din calculator, frigider, televizor, telefon (chiar s-a demonstrat stiintific ca vorbitu mult la tel. poate da nastere bolilor sau chiar cancerului prin undele electromagnetice emise) si nu are nicio legatura excesul cu care omul foloseste tehnologia (ajungand sa-si faca rau lui insusi) cu abuzul folosirii tehnologiei a omului impotriva omului!! iar ajungem la manipulare.... or, a te gandi la tehnologia de care azi te servesti dupa bunul plac, pentru ca maine sa te trezesti cu clonarea electronică a chipului uman și înregimentarea în cipuri și apoi manevrat după bunul plac al cuiva, este extrem de grav, e ca si cum ai permite „amanetarea” propriei persoane și reducerea identitatii iconică, unică a omului, la un număr într-o bucată de plastic. Or, omul ca „slavă a lui Dumnezeu”, cum spune Sf. Irineu, este privit de Sfintii Părinți, ca având o vocație personalistă, adică un nume și o viață trăită cu demnitate cu scopul îndumnezeirii.... imi pare rau ca nu vrei sa citesti
http://www.scribd.com/doc/100054794/Taina-Fiarei pentru a-ti face o idee, doar pentru ca autorul ei n-a dorit sa-si dea numele, asa cum insinueaza Alin (si nu din teama de-a fi judecat, dimpotriva, din smerenie, dar e posibil ca "hotul" sa judece dupa faptele lui)
si te rog mult ai grija la "plaja aia de nuante" ca intri intr-o zona foarte periculoasa - aceea de-a te considera neutru - pentru ca omul indiferent la deciziile pe care le iau altii in locul lui, devine o papusa, un om de paie! daca te mai gandesti un pic, vei vedea ca n-ai cum sa fii intre "pro" si "contra"!!! indiferenta te face complice!