Miha-anca, vedeti contraziceri acolo unde nu sunt, probabil din cauza ca sunteti mare amatoare de polemici, dar n-am sa va onorez cu un raspuns, pentru ca ,asa cum v-am promis, nu voi mai da curs celor spuse de d-voastra. Oricum intelegeti numai ce doriti d-voastra si poate nici nu cunoasteti ce spun traditiile locale. O seara placuta.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Zaharia, nu stiu unde ai gasit tu explicatiile alea misogine, eu am gasit alta o explicatie pentru interdictia in cauza, care mi se pare mai compatibila cu ortodoxia.
|
Conform traditiei locului, Maica Domnului si-a dorit ca muntele sa fie un loc unde barbatii sa poata intra in odihna lui Dumnezeu, printr-un trai in curatie, dupa chipul ingerilor. De aceea a mustrat-o pe fiica lui Teodosie I,care a pasit in acel loc (tot conform traditiilor locale). Interdictia femeilor reglementata prin avaton in sec. X e efectul secundar al acestei dorinte de aprofundare a relatiei cu Dumnezeu, de a putea fi un analgon terestru al ingerului, cum si-a dorit Maica Domnului sa fie barbatul de pe munte.