Subiect: Evangheliile
View Single Post
Vechi 23.01.2013, 11:06:45
alecsandra_ldc
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Păi pentru că:
Dap, despre intamplari e normal..ma refeream la exactitatea cuvintelor.

Citat:
În prealabil postat de ioanna
Hristos n-a venit cu un „set de reguli” pe care sa le spuna oamenilor, ci prin intruparea Sa ca om, a facut accesibila comuniunea cu Sine ca Dumnezeu in forma umana culminanta, deci El ar fi trebuit sa scrie despre experienta Sa cu oamenii sau oamenii sa dea marturie de relatia cu El?
Stiu ca sensul a fost rastignirea pt ca oamenii sa nu mai mearga in iad etc. Ma refeream la cuvintele Lui...gen "Dar eu va spun ca cine se manie pe fratele sau sau va spune "prostule" sau "nebunule" vrednic e de gheena" ...Nu erau demne de tinut minte? Ne gandim noi natural azi la asa ceva? Noi zicem...aaa..nu e important un amarat de cuvant...Si tot Iisus spune ca pt orice cuvant rostit in desert vom da seama.

Citat:
În prealabil postat de gpalama
....
Ca "texte seci" au ramas cele 10 porunci, pe care le luam ca atare. Dar in Noul Testament mai sunt texte gen pildele, fericirile...de al caror text avem nevoie...nu sunt simple sfaturi...

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
....
Da, dar ne-a lasat si niste cuvinte, niste invataturi...altfel spunea, botezati-va, eu am facut posibil sa nu mai mergeti obligatoriu in iad..impliniti si voi punctual cele 10 porunci ca fariseii si carturarii care nici ei nu le incalcau...si in rest iubiti-va cum va taie capul...
( dar el a vorbit de iertarea aproapelui de 70 ori cate 7..de iubirea vrajmasului..de oprirea de la maniere sau cuvinte fara rost etc)
Reply With Quote