Citat:
În prealabil postat de Laura19
nu cred ca poti integra o natie care nu vrea sa fie integrata
|
Nu stiu daca e imposibil sa integrezi o natie care nu vrea sa fie integrata... in principiu trebuie sa o faci sa aibe motive sa vrea sa fie integrata... De vina sunt: protectia sociala din partea statului de care se folosesc din plin, protejarea crestineasca a cersetoriei, coruptia justitiei si politiei si mai ales admiratia de care se bucura subcultura lor: manelele rasuna pe telefoanele romanilor, vedetele platesc bani grei la vrajitoarele tiganci, telenovele romanesti de mare succes prezinta familii putred de bogate de tigani, in show-uri TV sunt popularizati, ba chiar presedintele Romaniei care l-a numit "tradator" si l-a jignit pe regele Mihai I al Romaniei, l-a numit pe regele Cioaba "majestate" in public, filmat si difuzat de posturile TV... la invitat la nunta fiicei sale, s-a pozat cu regele tiganilor... Iar romanii l-au sprijinit in continuare pe presedintele inchinator la tigani!
Dificultatea majora nu tine de faptul ca ei nu vor sa renunte la valorile lor... dar societatea romaneasca ce valori le-ar oferi?!?!... acelea pe care nu le mai are... Dezastrul e ca noi ne tiganizam. Dezastrul e cand noi ne purtam ca cei mai rai dintre ei. Dezastrul e ca nu avem exemple sa le oferim, ba mai mult, pe acei extrem de putini dintre ei care chiar vor sa-si vada de treaba ii dispretuim... Un tigan care munceste deja aduce un afront comunitatii tiganesti, el va fi dispretuit si exclus de ai lui... cine il va primi, cine ii va oferi ceva similar? Ei traiesc in comunitati, au structuri solide, asta ofera confort interior "ai tai nu te lasa la greu"... noi suntem singuri, muncim pe mai nimic, nu avem aur, da' cumparam o haina Gucci care se pateaza si isi pierde orice valoare, ne mancam noi intre noi, ne bucuram la banii lor, le fredonam cantecele cu banii si dusmanii... si nu parem deloc fericiti in lumea noastra... De ce-ar veni la noi??? De ce ar alege sa munceasca pentru politicienii si afaceristii romani corupti, tocmai tiganu' invatat de mic sa fure pentru el si neamul lui. Adica "de ce sa muncesc eu, tigan, ca sa-l ingras pe Base, Ponta, etc, iar copiii mei sa moara de foame, in loc sa-mi fac "aranjamentele" mele si familia mea s-o duca bine, sa moara romanii de ciuda???". NU-I VOM PUTEA INTEGRA ATATA TIMP CAT II COPIEM!