Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs
Citat:
În prealabil postat de Laura19
[Romanul ar trebui sa nu mai cheme lautari tigani la nunta! Ce ii tot pupam atat. Daca vor muzica, sa cheme un asamblu folcloric romanesc.]
|
ba sa-i cheme, sa aiba si romii de lucru, ca sa nu mai fure.
|
Pai tot la noi e problema, ca romanii digera muzica de cea mai proasta calitate. Nici folclorul romanesc autentic nu-l mai gusta (ce se da la Ethno si la Favorit nu e folclor), nici muzica culta nu invatam si nu ascultam, nici din muzica "usoara" nu stim ce sa alegem...
O intamplare relevanta: sotul meu a copilarit intr-un catier cu foarte multi tigani, pe unde isi au acum palatele reginele si printesele magiei. Majoritatea colegilor de clasa erau tigani. Sotul meu nu e afon, canta la chitara si la tobe pe atunci. Unul dintre baietii din cartier canta foarte bine la chitara si canta la nunti intr-o formatie tiganeasca. Intr-o zi, baiatul asta i-a cantat sotului meu un Garry Moor la chitara de l-a lasat masca... cu atat mai impresionant cu cat baiatul canta numai dupa ureche, nu avea habar de note muzicale, de partituri... avea doar lautaria in sange. Din cand in cand mai discuta cu sotul meu, mai cantau... cand l-a intrebat, de ce nu canta asa ceva la nunti, baiatul a inceput sa rada si a zis ca asta nu vrea nimeni, l-ar alunga. I se cerea Azur, Albatros, formatiile celebre pe atunci, adica inaintea copiilor minune si domnilor de la Valcea... Deci lautarul tigan ar fi putut oferi muzica de calitate, dar nu avea cui...