Citat:
În prealabil postat de Tiberiu_Rusu
antiecumenism: "Iata Tiberiu ca stim unde se duc sufletele dupa moarte".
ma faci sa rad si sa plang in acelasi timp.
"iata ca stim" ? ce stim ?!?! tu, sincer, ma sfatuiesti sa ma incred intrutotul in ce a spus acel episcop ? ma sfatuiesti sa-mi bazez existenta pe asta ? ma sfatuiesti sa ma incred in experientele complet subiective ale celor care "se zice" ca au vazut ce e dincolo ?
din toata mintea si din toata inima iti spun ca NU POT !! SI N-AM SA MA INCRED IN ASTA !! SI NIMENI NU TREBUIE SA FACA ACEST LUCRU !! auzi, cum sa adopt explicatia unui episcop !?!? care e si el un om. pot eu sa iau de bun ce a spus un alt om ? pot eu sa CRED si sa-mi bazez existenta pe ce a spus UN OM !??!?!?!?!? NU !!!!!!
e contrar legilor firii.
|
Adevarul este ca nu numai un om (acel episcop) a vorbit despre viata de dincolo, despre existenta sufletului in rai sau iad,despre judecata lui Dumnezeu etc.Sunt zeci sau sute de carti scrise de diversi autori europeni sau americani care au relatat experientele celor care au avut moarte clinica,si care au fost cu sufletul in lumea de dincolo.Nu se poate ca toti sa se fi inselat.Toti care au revenit in trup au zis ca EXISTA SUFLET.
La noi in ortodoxie avem marturii ale crestinilor si ale sfintilor care au avut experiente reale ale iadului sau raiului,au fost calauziti prin lumea de dincolo de catre ingeri,dupa care s-au intors in trup si au povestit celorlalti ca LUMEA DE DINCOLO EXISTA ,CA SUFLETUL EXISTA ,CA DUMNEZEU EXISTA,CA IADUL SI RAIUL NU SUNT DOAR NISTE BASME,MITURI,POVESTI CI ELE EXISTA IN MOD REAL,SI VOR EXISTA IN VESNICIE.Deci pe mine ma poti contrazice dar pe milioane de oameni (pagani,crestini-pacatosi sau nu-,si SFINTI) NU CRED CA-I POTI CONTRAZICE.Experientele pe care le-au avut cu sufletul in lumea de dincolo au fost reale.DE ACEEA TOTI OAMENII AR TREBUI SA CREADA IN SUFLET SI IN EXISTENTA LUI IN VESNICIE.
Exista viata dupa moarte sau nu? In cele din urma totul
depinde de credinta. Daca exista viata acolo, primim asta prin
credinta, daca nu exista viata acolo, tot prin credinta primim si
aceasta. Dar pentru a spune cu siguranta … omul trebuie sa mearga acolo. Si atata vreme cat noi nu am mers, unii au credinta, pentru care se bucura si fac fapte bune; in vreme ce altii, intocmai ca dracii,
cred si tremura. Toti necredinciosii tremura in fata mortii, si
oricat de multi medici ar fi, si oricat si-ar lungi viata asta
pamanteasca, nu exista nici un chip de a scapa de moarte. Omul
poate scapa de moarte numai prin credinta in Domnul nostru
Iisus Hristos.
Daca vrei poti sa citesti (macar de curiozitate) cartea Parintelui Serafim Rose :”Sufletul dupa moarte” in care vei gasi si un articol scris de Photios Kontoglou :”Marele razboi dintre credinciosi si necredinciosi.”