Subiect: Rabdarea
View Single Post
Vechi 15.11.2007, 13:55:14
jenica
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de OvidiuO
Cat timp noi invinuim pe altii si nu pe noi insine, cat inca mai aratam in orice ispita, nervozitate, nerabdare, iesire din fire, inseamna ca inca nu avem sanatate duhovniceasca si il bucuram pe cel rau. Stiinta fiecaruia dintre noi spune Sf. Marcu Ascetul: " e pe atata de adevarata, pe cat este de intarita de blandetea noastra, de smerita cugetare si dragoste " Daca suportam rabdatori dusmaniile in asta lume, vom iesi imbogatiti in virtuti si cu mari bucurii.In schimb, daca la fiecare jignire, cuvant jignitor, ne infuriem, fara a duce lupta cu noi insine, atunci vom iesi din necazurile acestei lumi, intunecati. Intunecati fiind, o sa mergem mai departe tot asa si in iad.
Cat de departe sunt de acestea. Desi de multe ori felul meu de a scrie/vorbi arata blandete, rabdare, nu am. Stiu atat de mult dar nu fac nimic. Sunt un om tare rau si credeti-ma nu o spun din falsa smerenie, nici nu vreau sa imi plang de mila. Pur si simplu privesc inapoi si imi e rusine de atitudinea mea, de putina mea rabdare in unele cazuri. Daca as putea da timpul inapoi..cate nu as face.. acum dar nu pot, nu mai pot. E foarte frumos cuvantul tau ovidiu si atat de adevarat. Datorita tie am descoperit frumusetea scrierilor Sf Ioan Gura de Aur. Ce folos ca nu manaci carne, daca ocara nu stii sa o rabzi?:(:(:(
Reply With Quote