View Single Post
Vechi 25.01.2013, 08:16:57
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Un om care traieste cu constiinta ca umbla in prezenta lui Dumnezeu, ca e monitorizat de Acesta permanent, nu se teme de monitorizarea Lui sau mai bine spus, teama sa e cea a prietenului care se teme ca va pierde o prietenie draga, una nascuta din iubire si datatoare de pace. Omul acela nu se teme nici de o eventuala monitorizare a altora, pentru ca comportamentul sau va fi similar, atata timp cat are constiinta ca traieste in prezenta Lui Dumnezeu, nu are nimic de ascuns. Vrei unitate in diversitate, insa numai in Adevar exista unitate, nu in interpretari subiective si diverse scenarii apocaliptice lansate pe piata blogurilor ortodoxiste.

Nu neg dreptul tau civil de a te opune sau de a solicita accesul la date, insa vreau sa te intreb: cu ce te impiedica pe tine sa fii crestin o camera de filmat ce te supravegheaza in magazin sau pe strada? Vreau sa inteleg si eu teama de monitorizare, care la unii atinge cote paroxistice. Si nu ma lua cu cip uman implantat, ca nu s-a adus in discutie asa ceva la noi, cardul de sanatate, cardul bancar cu microcip sau carnetul de sofer nefiind cip-uri implantate. Cu ce te impiedica pe tine un card RFID sa fii crestin? Am inteles iarasi ca exista teama ca unii vor putea citi datele de la distanta si de aici lantul de temeri: vai, daca o sa foloseasca datele mele, vai daca o sa fiu acuzat ca am facut ceva si eu n-am facut etc. Ce legatura au aceste temeri cu credinta? Spune mai bine ca vrei o unitate a societatii civile pe motive civice ,nu pe motive religioase. Sunt impotriva transformarii motivelor civice in motive religioase si etichetarii celorlalti ca fiind necredinciosi, neortodocsi etc. doar pentru ca n-au interpretat similar. Faptul ca militezi pentru respectarea unor drepturi civile, nu te face aparator al dreptei-credinte cum se sugereaza, aruncandu-se un fel de anatema asupra celorlalti, care, vezi Doamne, nu-s drept-credinciosi. Tu nu marturisesti dreapta-credinta, ci iti expui temerile personale legate de nanotehnologie.

Cred ca ar culmea ipocriziei ca o persoana care se foloseste de tehnologia radio-frecventei, conectandu-se la internet prin wireless, sa militeze impotriva utilizarii cip-urilor cu radiofrecventa. (nu ma refer la persoana ta, spun asa in general).
Arata-ne si un suport biblic pentru aceste afirmatii. Ca pareri personale pot emite multi, dar Dumnezeu ne cheama sa facem voia sa, nu voia noastra. I Indreptatirea DE SINE NU NE SCUTESTE DE PACAT.

O luam de la capat, ne privim in oglinda noastra defecta, ii declaram pe cei care gandesc altfel cipofobi sau altfel, ne mangaiem cu gandul ca ne-am asigurat confortul interior, dar pacatul ramane pacat. Trupul este un templu al Duhului Sfant nu al cipului.