parerea mea umila(daca intereseaza pe cineva)este ca numai in Dumnezeu poti avea incredere deplina si in Maica Domnului...si in partener(e) pana la proba contrarie..dar daca a calcat pe bec.. ghimpele amaraciunii si al neincrederii se cuibareste si nu mai poate fi alungat usor,multa credinta trebuie si rugaciune si parca tot lipseste ceva...ne revin mereu obsesiv in minte acele momente atat de "speciale" cand am descoperit mesaje pe telefon,pe mess sau mai stiu eu unde.Si daca cineva te-a ranit , toata viata sufli si-n iaurt ,adica te temi continuu sa nu se repete povestea,devii suspicios,incepi sa ai fler de politist sa adulmeci in permanenta" ceva" ca un caine politist,sa devii obsedat.Si dispare linistea si disponibilitatea sufleteasca de a iubi,de a ocroti,de a respecta,de a fi bland..apare neincrederea "acreala",certurile,indiferenta....racirea treptata a relatiei..si daca ai ghinionul ca partenerul sa fie o fire mai slaba sau daca nu suporta sicanele pe aceasta tema ..va aparea in peisaj o alta nefericita care sa-i daruiasca zambetele de care noi il privam,vorbe calde si incurajatoare in timp ce noi avem grija sa ii amintim ca e o mare pacoste,dezamagire,ca nu e in stare sa faca nimic cum trebuie...etc,etc.
Cert e ca orice problema se rezolva numai discutand intorcand pe toate fetele problema pe un ton calm civilizat ,impreuna cu partenerul ,toATA tarasenia.Daca stai doar si iti ineci nefericirea pe forum fara sa discuti cu cine trebuie(cu psrtenerul)prapastia dintre voim se casca mai tare..pana se produce o ruptura.Oricum nu trebuie sa stea femeia cu mana in san sa se culce pe o ureche increzatoare si naiva ca nimeni nu va atenta la integritatea sotului sau sa fie prea increzatoare in el(poate avea un soc daca afla din intamplare ca sotul nu e chiar un ingeras)e bine sa ne asteptam la orice sa fim pregatiti sa primim orice de la oameni,sa fim vigilenti fara a deveni paranoici.Asa cred eu.Nu stiu cum as reactiona sa fiu in locul tau..eu am o fire putin violenta la manie si nu as putea sa fiu atat de "doamna"incat sa tac ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat si nu m-as linisti pana nu i-as zice si cateva vorbe mai neaose(spre rusinea mea).E dureros atunci cand unul dintre parteneri nu e serios,cand sunt copii la mijloc,cand murdariile tulbura linistea unei familii,sau viata unui cuplu.Nu e o solutie sa te desparti musai sau sA TRAIESTI singura,sa-ti plangi de mila cauta solutii mai la indemana:comunicarea cu partenerul.
|