Postul Nasterii Domnului,nu este un post foarte aspru,dezlegandu-se deseori la untdelemn si mai ales la peste.Din cate stiu eu,lunea(optional,pentru sf.Arhangheli),miercurea si vinerea se posteste fara ulei,martea si joia cu ulei,iar sambata si duminica se mananca peste.Se dezleaga la ulei miercurea si vinerea in anumite sarbatori,sau la peste,in orice zi,daca este o sarbatoare mai mare.Un post lejer care favorizeaza,nu doar sufletul,dar si trupul dupa atata mancare de frupt.
Personal,cred ca asemenea nevointe nu "prea"trebuiesc observate de catre cei din jur,spun nu prea,tocmai pentru ca este oarecum greu sa nu fii remarcat in acest sens,atata timp cat existi intr-un colectiv...intr-o societate diferita.Cat despre dragostea pe care o dovedesti fata de un semen care cu mare dorinta te ospateaza si doreste sa te simti bine,daruind cu iubire,cred ca mai bine este a face semn de iubire fata de aproapele si bunavointa acestuia de-a-l insoti la ospat,decat,impresurat intr-o incatranire si o nevointa de sine,dai la o parte orice principiu care poate determina un om sa se simta cu-adevarat crestin,Urmas a Lui Hristos.Bine-nteles,aceasta in cauri speciale.Exista foarte mult timp si intimitate in care putem sa ne desfasuram nevointele,care uneori nu pot fi masurate in cantitate,cat in calitatea cu care acestea sunt savarsite.
|