Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
De unde ai certitudinea că tu deții și spui adevărul? De unde atâta siguranță pe tine? Sunt atâția părinți sporiți care greu vorbesc și când o fac apoi se căiesc pentru că au vorbit prea mult și poate ce nu se cuvine (exemplu părintele Proclu sau Sf Iustin Popovici care a scris doar sub ascultare și la insistențele celor din jurul său).
Mai ai nevoie de ceva timp să-ți dai seama că ”toată dreptatea noastră” (a mea, a ta) este înaintea lui Dumnezeu ”ca o cârpă lepădată”. Ce este cert, că până nu-ți vei ”sparge” singură capul nu vei înțelege, și vei crede că dreptatea ta este una folositoare. Te sfătuiesc să-ți cercetezi mai îndeaproape ”duhul dreptății” care urlă în tine și asta nu de una singură, ci cosultându-ți duhovnicul.
ps: când vom ajunge la măsura trăirii cu adevărat a dreptei credințe, prin și cu Hristos, înainte de a face ceva ne-am ridica mintea Sus și ne-am întreba dacă Mântuitorul ar fi făcut fel, ne-am întraba dacă ceea ce facem este plăcut lui Dumnezeu. Și nu uita că nu o dată, ci de mai multe ori ți s-a dovedit că faci greșeli mari. Deci sfatul meu frățesc este ca înainte de a încerca să deții adevărul și să-i îndrepți și pe alții, îndreaptă-te pe tine.
|
Crezi ca fotografia parintelui Arsenie Boca prin care vrei sa ne impresionezi iti confera si autoritatea morala a parintelui? Crezi cumva ca parintele Arsenie Boca, daca ar mai fi trait, ar fi fost cipofil, ca tine? Atunci de unde atata inversunare impotriva celor care iau atitudine impotriva implantarii?
Cand vrei sa-i dai cuiva un sfat fratesc nu-l amesteci cu otrava. La capitolul ,,greseli"', nu ma bat cu pumnul in piept ca nu as avea, ca altii. Ma bucur cand imi spune cineva ca gresesc, dar il consider rau intentionat cand vad ca vrea sa-si hraneasca orgoliul scotandu-mi paiul din ochi...
Am cunoscut duhovnici cu viata sfanta si nu spun nimic din capul meu. M-am informat indelung pe aceasta tema cu mult inainte de a lua atitudine parintele Iustin Parvu. Am citit mult pe aceasta tema si am urmarit evolutia fenomenului si incercarea disperata de a atrage Biserica intr-o directie gresita.