Citat:
În prealabil postat de ioanna
Atunci la fel ar trebui sa vedeti toate teoriile creationiste (stiintifice, evolutioniste, progresive etc.) ca fiind relative si lipsite de importanta in iconomia mantuirii, ceea ce conteaza e adevarul dogmatic: Cred intr-Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, facatorul cerului si al pamantului. Adeptii teoriei creatiei continue sau a altor teorii creationiste, sustin pozitia dogmatica a Bisericii.
|
Eu am mai scris de multe ori care e diferenta, formula lui Einstein nu e revelata in Sfanta Scriptura, in timp ce crearea lumii face parte din revelatia data lui Moise. Am scris de multe ori despre modul acesta de a privi lucrurile, creationismul nu e numai teoria stiintifica, e revelatia de acum 3500 de ani. Nu trebuie sa repetam argumentele folosite de ateii evolutionisti, care spun de creationismul stiintific versus evolutionism. Si asta am mai scris, din invatatura ortodoxa nu este doar crezul, ci toata revelatia, crezul e un mic rezumat. Chiar si catehismul e un rezumat, mai detaliat.
Cei ce sustin evolutionismul teist au un mod relativist de a vedea lucrurile. Ori preiau conceptia protestantilor liberali (care au influentat si conceptiile ecumeniste), ca Vechiul Testament (in special Facerea) e o culegere de povestiri a iudeilor, iar restul e mai mult o alegorie, ori cred ca acolo scrie despre evolutionism. Ca in Facerea e vorba despre evolutionism este fara noima, ca si cum cineva s-ar uita la un cal si ar spune ca are zece picioare, desi vede ca are patru. Totul e aranjat ca sa se potriveasca cu teoria darwinista, dar si Kalomiros a scris cartea sa acum aproape 40 de ani, de atunci si evolutionismul a adaugat date noi (de exemplu a aparut teoria echilibrului punctual), si s-a dezvoltat si creationismul stiintific.
Pentru ca vorbeam cu un user baptist la un topic despre evolutionism despre Archaeopteryx si descoperirea in ultimii ani a dinozaurilor cu pene si aripi, chiar de curand am vazut un documentar chiar despre aceste descoperiri si dinozaurii cu aripi (cred ca pe National Geografic sau History Channel). S-au descoperit fosile de dinozauri cu pene si acum se stie ca erau dinozauri care aveau si aripi si chiar si cioc, nefiind pasari, ci reptile. Aripile nu le foloseau la zburat, ci ca sa planeze din copaci, cum sunt si azi unele animale care planeaza. Asadar principala dovada fosila a evolutionismului e aproape de a fi taiata. Practic toata teoria evolutionista e o fantezie fara dovezi, nu inteleg de ce se cramponeaza unii credinciosi pe aceasta teorie cand avem de 3500 de ani prezentarea detaliata a genezei lumii.