Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Yasmina, ma bucura cuvantul tau.
Nu trebuie nimeni sa fie fii adventista pentru a renunta la farduri; asa cum nu trebuie sa fie adventista ca sa isi puna batic cand merge la biserica, dar stie toata lumea aceste lucruri.
Faptul ca femeile ortodoxe nu pot iesi din casa fara fard pe fata, nu inseamna ca adventistele au inventat lipsa machiajului, caci nici ele nu umbla toate nefardate si cu batic pe cap.
Ne suparam ca ele se supun mai mult, din acest punct de vedere lui Dumnezeu? Dar oare ce ne impiedica pe noi sa Il ascultam pe Domnul? Iti spun eu, din propria mea experienta: din mandrie (nu din respect pentru propria persoana), din dorinta de a placea tuturor. Dar in clipa in care am constientizat care e voia lui Dumnezeu, am lasat in urma si mandria si dorinta de a placea.
|
Concluziile sunt multe si diverse.
In primul rand dorim sa placem tuturor si sa fim speciali,in defavoarea altora care sunt comuni,deci inferiori.Lasa-i pe ei sa fie prosti,si sa fie condusi de "spiritul de turma",eu sunt net superior si o arat ori de cate ori am ocazia,prin limbaj(ironic),atitudine,imbracaminte si accesorii.
Oamenii care arata modest si se poarta smerit fara urma de mandrie,sunt numai buni de luat in ras pentru nesabuinta lor de a fi"neplacuti".
Cum sa iesi din casa nerujata?Este o adevarata crima la adresa etichetei si a moravurilor feminine.Chiar atat de inapoiata,necivilizata si proasta sa fii??
Fii crestin(in cazul unora numai o enciclopedie ambulanta de notiuni religioase)dar fii si om normal al vremurilor moderne,uns cu toate alifiile!