View Single Post
Vechi 27.01.2013, 13:45:15
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Eu cred ca si Antoniei lucrurile sunt clare.
Spaima ei consta, cred eu, in implantarea cu aceste cipuri, care intr-adevar ar putea avea o influenta nefasta asupra purtatorului.
Probabil, ca doreste sa sublinieze importanta faptului de a nu ne lasa <furati>de acesta tehnologie care trebuie sa recunoastem ca ne usureaza incredibil de mult viata si care face ca multe lucruri, care inainte pareau imposibile, acuma sunt nu doar posibile, ci chiar depasesc imaginatia multora dintre noi.
Si mai mult de atata, pe mine personal, ma apuca chiar spaima - si recunosc fara sa imi pese de ironiile pe care le-ar putea isca aceasta temere a mea - cand vad telefoane cu inteligenta artificiala capabile sa invete singure, ecrane pe care le poti suci cum vrei, etc. In legatura cu tastatura care nu este dar este parca m-am mai linistit!
Ideea este, ceea ce cred eu ca dorea Antonia sa o sublinieze si de care ne-au avertizat si marii nostrii duhovnici, care chiar daca nu sunt imbatabili si din care nu trebuie sa ne facem idoli, dar de care in mod sigur, eu una de ei voi tine cont - nu de alta, dar ei au dat dovada de pastrare a credintei in situatii in care noi am fi cedat de multe ori - este a nu ne obisnui in asa fel cu aceasta tehnologie incat sa nu mai avem discernamantul necesar ca sa-i putem spune stop atunci cand intra in viata noastra.
Si de fapt, nu tehnologiei in sine, ci celor care au vointa si puterea de a o folosi!