View Single Post
Vechi 27.01.2013, 23:58:58
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Inteleg ce spui si stiu ca tu intotdeauna cauti sa marturisesti invatatura ortodoxa, insa trebuie sa admiti ca toate acele teorii creationiste aparute (mai ales in mediul protestant american) sunt incercari ale oamenilor de a-si insusi cosmogeneza biblica, nu e rea intentie, ei doar asa pot intelege Facerea, care iti descopera o taina, dar nu ti-o explica.
Protestantii care sustin creationismul spun ce sustine si ortodoxia, ceea ce scrie in Facerea, unul din lucrurile bune, nu stiu de ce spui de rea intentie. Daca te referi la cei ce sustin evolutionismul teist, in opinia mea nu e valid acest mod de a vedea lucrurile, am putea sa extindem ca si evreii care au facut vitelul de aur asa puteau intelege ei mai bine credinta. Sau in cazul unei erezii, ca prin arianism inteleg ei crestinismul, putem vedea ca e o intelegere mai mult relativista. Revelatia o luam asa cum ne-a fost data, poate nu intelegem Sfanta Treime, o singura Fiinta si Trei Persoane, dar nu e bine ca cineva sa creeze o invatatura gresita (arianismul) ca sa inteleaga si el crestinismul. O erezie aceasta e, un neadevar fata de adevarul revelat.
Reply With Quote