View Single Post
Vechi 28.01.2013, 16:46:14
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alecsandra_ldc Vezi mesajul
Pai la rveelion oricum nu se mai citesc...in niciun caz nu se pot citi de catre un mirean (adica ma rog, le poti citi, si eu le-am citit de curiozitate,dar asta nu inseamna ca le citesti in sensul de slujba, de invocare a lor)...in primul rand ca n-ai autorizatia preotului pt a avea efect ce se spune in ele..si apoi poate fi si putintel periculos daca reusesti, cum spunea parintele Arsenie Boca, sa starnesti cuibul de viespi.
Molitfele Sfantului Vasile sunt rugaciuni puternice in care duhurile rele sunt alungate si blestemate. Nu este vorba ca n-ai autorizatia preotului ca sa le citesti si in acest caz ele nu au efect, ci mai degraba nu ai harul preotiei care te acopera si iti da putere sa rostesti aceste rugaciuni. Nu este de joaca cu asa ceva, am ramas fara cuvinte cand am vazut ce face domnul din filmuletul postat in primul mesaj. Crede ca daca si-a pus tricou cu cruce rosie este protejat, cata inconstienta, dar mai degraba cred ca o face intentionat.

Citat:
În prealabil postat de alecsandra_ldc Vezi mesajul
Se citesc in timpul anului chiar saptamanal in unele biserici...sau se pot cere in particular...trebuie tinut post..dar se pot face si in particular.

Stiu, pt ca m-am interesat mai demult..Sper ca am raspuns de folos.
Cel ce doreste sa i se citeasca aceste rugaciuni trebuie sa se pregateasca inainte, sa tine post (cate zile il va sfatui preotul) sa se spovedeasca, si altele pregatiri care sa il intareasca sufleteste.
Reply With Quote