View Single Post
Vechi 28.01.2013, 21:08:48
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pacepentrunoi Vezi mesajul
Buna seara, sunt noua pe Forum. Va citesc mesajele de ceva vreme, insa abia acum m-am simtit pregatita sa scriu. Ma preocupa o chestiune, poate ca nu ar fi de mare importanta, dar mi-a venit in gand si poate nu intamplator. Daca ar trebui sa alegem intre a dona o suma de bani unei biserici in constructie si o familie saraca, cu copii, cui ar dori Dumnezeu sa-i oferim? Eu sunt in dilema. As da fara ezitare banii familiei care ar avea mare nevoie sa-si tina in viata copiii. In acelasi timp, cred ca biserica construita ar ajuta nenumarate suflete sa aleaga si sa mentina calea dreapta spre credinta. Este vorba despre 2 nevoi: cea materiala si cea spirituala. Pe mine alegerea ma frange in doua: mi se rupe inima de bietii copii dar in acelasi timp ma preocupa si grija pentru cele sfinte.
Astept cu interes raspunsurile voastre.
Fii bun și deschide linkul: http://www.bibliaortodoxa.ro/
1. Noi nu suntem ai noștri.
Aparținem lui Dumnezeu.
Sau nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveți de la Dumnezeu și că voi nu sunteți ai voștri? Căci ați fost cumpărați cu preț! Slăviți, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. 1 Corinteni 6:19
2. Nimic din ceea ce avem nu ne aparține.
Familia noastră, posesiunile noastre, tot ceea ce avem aparține lui Dumnezeu. Noi suntem doar administratorii a ceea ce El ne-a dăruit.
Al Domnului este pământul și plinirea lui; lumea și toți cei ce locuiesc în ea. Psalmul 23:1
3. Un procent din ceea ce câștigăm trebuie să-i dăruim Bisericii Lui.
Din toate veniturile noastre, din tot ceea ce el ne-a ajutat să agonisim, Dumnezeu ne cere să-i dăruim Lui o măsură. Acești bani se duc la Casa Domnului, la Biserică. Câți bani, ce procent din salariul tău?
Atât cât hotărăști în inima ta. În vechea lege era 10%. Sper să nu te gândești că în legea cea nouă va fi mai puțin.
Aduceți toate zeciuielile la vistierie și să fie merinde în casa Mea și puneți-Mă și pe Mine la încercare», zice Domnul Savaot, «și veți vedea că voi deschide, la dorința voastră, stăvilarele cerului și voi vărsa din belșug binecuvântarea, spre binele vostru. Maleahi 3:10
Fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău, sau de silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună. 2 Corinteni 9:7
4. Facerea de bine.
Pe lângă partea Domnului, pe care creștinul o duce la Biserică, se mai fac și dărnicii și milostenii. Poate vrei să susții financiar un orfelinat sau un radio creștin. Vrei să faci o milostenie unei familii sărace cu mulți copii. Este la latitudinea ta. Nu trebuie să știe nimeni unde merg milosteniile tale.
Iar facerea de bine și întrajutorarea nu le dați uitării; căci astfel de jertfe sunt bine plăcute lui Dumnezeu.Evrei 13:16
Tu însă, când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta ta,ca milostenia ta să fie într-ascuns și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție. Matei 6:3,4
Prin urmare, partea Domnului pe care o duci la Biserică și milostenia pe care o faci săracilor sunt două chestiuni diferite.
Dilema ta „ori - ori” se rezolvă relativ simplu: „și-si”
Un creștin autentic va dărui un procent din veniturile lui la Biserică și va ajuta după îndemnul inimii pe cei lipsiți
Reply With Quote