View Single Post
Vechi 28.01.2013, 21:31:22
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Sf. Efrem Sirul

RUGĂCIUNE CĂTRE PREASFÂNTA NĂSCĂTOAREA DE DUMNEZEU

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu cea singură Preacurată,și cu sufletul, și cu trupul,cea singură mai presus de toată curăția,și de toată înțelepciunea și fecioria,singura care te-ai făcut lăcaș al darului Preasfântului Duh și, de aceea, înseși puterile cele nematerialnice și îngerești le covârșești cu neasemănarea,cu curăția și cu sfințenia sufletului și a trupului,caută spre mine cel pângărit și întinat,și cu sufletul și cu trupul,cu întinăciunea împătimirii și a vieții mele trăite în dezmierdări.
Curățește mintea mea cea pătimașă și o spală! îndreptează-mi gândurile mele cele rătăcite și orbite!
Îndreptează-mă și povățuiește-mi simțurile! Slobozește-mă de obiceiurile cele rele și urâte, care mă tiranizează, de necuratele prinderi în minte, și de patimi!
Oprește-mă de la tot păcatul cel cu lucrarea,dăruiește trezvie și socoteală deslușitoare întunecatei și ticăloasei mele minți,spre îndreptarea greșelilor și a căderilor mele,ca, de întunecatul păcat izbăvindu-mă,să mă învrednicesc a te slăvi și a te lăuda cu îndrăzneală,
pe tine, cea singura adevărată Maică a adevăratei lumini a lui Hristos, Dumnezeul nostru.
Tu singură, împreună cu Dânsul și printr-însul,ești binecuvântată și preaslăvită de toată zidirea cea văzută și nevăzută,acum și pururea și în vecii vecilor.
Amin.

Last edited by cristiboss56; 28.01.2013 at 21:40:37.
Reply With Quote