View Single Post
Vechi 28.01.2013, 22:17:44
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Unde apare în lege ceea ce tu afirmi? Unde scrie mai exact? M-ai făcut tare curios.

ps: dacă nu ar fi o lege, nu crezi că ar fi o fărădelege? Adică eu mă duc când am chef să pescuiesc, fără să mai țin cont de perioada de prohibiție?
pai, Ovidiu, tu chiar le vrei pe toate mura-n gura (si eu care credeam ca sunt cam singura cu dinti de lapte duhovnicesti dintre voi) :D

daca ai ceva timp vei vedea ca in Legea nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, publicata in Monitorul Oficial nr.513 din 23 iulie 2010, la capitolul VI, articolul 17 se spune clar:
Constituie contraventii silvice si se sanctioneaza cu amenda de la 800 lei pana la 1.000 lei urmatoarele fapte:
c) recoltarea din fondul forestier national a produselor nelemnoase specifice, fara acordul proprietarului si/sau al ocolului silvic care asigura administrarea padurii;
iar Conform Codului Silvic, (3) produsele nelemnoase specifice fondului forestier national sunt:
a) fauna de interes cinegetic;
b) peste din apele de munte, din crescatorii, balti si iazuri din fondul forestier;
c) fructe de padure;
d) seminte forestiere;
e) ciuperci comestibile din flora spontana din cuprinsul acestuia;
f) plante medicinale si aromatice din cuprinsul acestuia;
g) rasina;
h) alte produse.

dar articolul, desi cam aiurea (deh grija statului nostru) chiar nu ajuta in momentul de fata, l-am postat cu dedicatie pentru Alin, ca prea batea toba in padurea aia....
vor exista crestini care sa se ascunda de uraciunea pustiirii in crapaturile pamantului si in pustie, insa momentan alta e problema: transformarea identitatii omului! mie (si nu numai mie) nu mi se pare absurd, ridicol sau prostie gen drobu de sare daca iau in considerare evolutia timpului in care traim. poate de alegerea noastra de acum, in pastrarea traditiei actelor normale, fara bio, depinde viitorul copiilor de azi