Citat:
În prealabil postat de sophia
Asa este!
Cand vad cate rautati sunt scrise aici numai la adresa celui ce invidiaza, dar nici un cuvant despre mandria si transformarea celui ce are si este invidiat.
Nu pot sa inteleg.
Eu am tot incercat sa explic. Nu e vorba sa vrem ce este al altuia, dar sunt oameni care nu au si le este foame fie ca e vorba de ceva material, sau imaterial.
Este vorba asa cum spune Mosh-neagu de cel care are mult si tot mai vrea si uita sa si imparta cu cel de langa el. Si se transforma.
Acum ca se ajunge si la conflicte. Da, este adevarat si este pacat.
Nu, nu cerem sa moara capra, ca aia n-are nici o vina. Ci dorim sa fie omul mai bun, mai modest.
Si da, nu este (numai) meritul lui pentru ceea ce are. Tocmai de aceea trebuie sa nu se schimbe si sa fie smerit si sa imparta.
|
Invidia nu creaza ci numai transforma, lumina in intuneric...Altereaza orice sclipire care ar apropia de Domnul!Cel care are si tot mai vrea e LACOM, iar un crestin adevarat nu poate invidia un astfel de individ. Insa da, mult mai bine ar fi sa putem vedea doar exemplele celor ce au stiu a se lepada de toate, au stiut sa abandoneze mandriile ieftine, s-au descaltat si acum smeriti si curati stau cu sufletul ingenuncheat inaintea Lui . Sunt destul de putini, important insa e ca exista! Doamne ajuta!
ps. Chestia cu "capra vecinului"din nefericire este foarte adanc implementata in memoria mintii umane. Oricum , poate unul din cele mai aprige "razboaie" pe care le purtam este cel cu noi insine.Daca izbandim insa, rasplata ne e mantuirea.Adica asa cred eu.Doamne ajuta!