View Single Post
Vechi 29.01.2013, 13:41:25
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Afirmația din mesajul precedent, referitoare la o parte a ortodoxiei care a moștenit viziunea iudaismului, vroiam să adaug că este în mare parte rezultatul vizionării filmului „God on Trial”, un film cu evrei, despre viziunea lor asupra religiei și a istoriei lor, care mi s-a părut a fi preluată în mare parte de ortodoxie. Dezvoltată, însă, și aplicată la întreaga umanitate, desăvârșită de Hristos.
Dar uneori mi se pare că se uită de iubirea și jertfa Sa atotcuprinzătoare, iar porțile și zidurile Bisericii parcă se îngustează, se strâng în mod inadmisibil.
Strabunica mea, pe care am avut norocul sa o prind in ultimii 10 ani de viata, fiind nascuta inainte de primul razboi mondial, nu cred ca a vizionat filmul. Mai ales ca nu a avut in casa nici macar aparat radio - vreodata. Eu cred ca are mai mult legarura cu cititul din PSALTIRE, dar mai ales, cu interpretarea in litera a Bibliei.

ps 1: 4. Nu sunt așa necredincioșii, nu sunt așa! Ci ca praful ce-l spulberă vântul de pe fața pământului.
ps 2: 2. S-au ridicat împărații pământului și căpeteniile s-au adunat împreună împotriva Domnului și a unsului Său,... (noi, romanii ortodocsi - fiind unsii Sai).
ps 2: 5. Atunci va grăi către ei întru urgia Lui și întru mânia Lui îi va tulbura pe ei;
Mie imi pare ca aici ar fi vorba despre un zeu dupa chipul si asemanarea intru mania si iutimea celui ce a compus textul.

Iata si raspunsul proorocilor, cei vazatori in duh, fata de asemenea devieri de la adevar:
Isaia1 : 13. Numai aduceți daruri zadarnice! Tămâierile Îmi sunt dezgustătoare; lunile noi, zilele de odihnă și adunările de la sărbători nu le mai pot suferi. Însăși prăznuirea voastră e nelegiuire! 14. Urăsc lunile noi și sărbătorile voastre sunt pentru Mine o povară. Ajunge!
....
17.Învățați să faceți binele, căutați dreptatea, ajutați pe cel apăsat, faceți dreptate orfanului, apărați pe văduvă! 18.Veniți să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, ca zăpada le voi albi, și de vor fi ca purpura, ca lâna albă le voi face.

O fi fost si Proorocul Isaia, vreun pui de ecumenist?

Problema nu a fost niciodata Mosaismul, ci formalismul si fatarnicia predicatorilor legii. Nu Legea era gresita si defecta, ci felul in care era aplicata prin "sfintele canoane", care prevedeau uciderea curvelor cu bolovani si alte datini batranesti. Credeti ca daca nu ar fi stat insusi Hristos in apararea Mariei Magdalena si a altor femei ce au gresit, ortodocsii nu si-ar fi ucis femeile cu pietre din bunatatea inimii lor? Eu ma indoiesc profund de asta.
Suntem ca niste maimute, ce vedem aia facem, daca nu vedem pe Hristos interzicand uciderea vom zice ca Dumnezeu vrea sa il ucidem pe vecinul care asculta manele sau rock.

Last edited by leonte; 29.01.2013 at 13:49:39.
Reply With Quote