Of , frate Culai , nu asta-i esenta ORTODOXIEI , ci INIMA INFRANTA si SMERITA , dobandirea SMERENIEI , prin care pazim TOATE PORUNCILE , nu una sau doua , si prin asta Dumnezeu ne va iubi si nu ne va urgisi in veacul veacului .
Inima infranta si smerita , n-o sa vada niciodata vrajmasi in juru-i , nu va fi deranjata de orice semn de punctuatie , de orice contrazicere , de orice cuvant , nu are cum sa vada vrajmasie , cearta si ura in jurul ei !
iNIMA INFRANTA SI SMERITA , naste iubire continua , pace , intelegere , iertare si se fereste de minciuna , desfranare , clevetire , trufie , marire , de slava desarta , si toate poruncile le implineste , nu una sau doua , caci degeaba-ti iubesti vrajmasii , si curvasaresti cu sufletul si trupul , si te maresti cu cele dobandite .
Iubirea de vrajmasi o intalnim mai in toate religile lumii , pe cand SMERENIA este esenta credintei noastre , si odata dobandita toate cele rele dispar precum ceata . Nu suntem smeriti , fratele meu drag , sarim etape importante in desavarsirea noastra , si de multe ori durerile noastre la adresa celor din jurul nostru sunt oglinda noastra , a felului nostru de a fi . E o vorba romaneasca , ca hotu striga hotu , asa si noi vorbim de iubire , iertare , si le propovaduim cu-nversunare , tocma ca nu le avem , nu le cunoastem , lucram opusul lor , si atunci cerem altora ceea ce noi nu avem . Lipsa de smerenie pe toate le ucide , te rog sa ma crezi , si o inima care nu stie sa se infranga si sa se smereasca , nu va avea in veci iubire , fie ea si de vrajmasi . Toate poruncile , nu una , sau doua trebuie pazite , caci altfel sansele noastre sunt minime , ne furam singuri caciula , fratele meu !
Repet , esenta Ortodioxiei este SMERENIA , adica INIMA INFRANTA si SMERITA , iar cel care crede ca un astfel de om exista pe un forum , fie el si "ortodox" se inseala , caci smerenia nu are legatura in general cu internetul , dar mai cu seama cu forumul asta sau oricare altul ! Ne asumam acest risc fiecare in parte , dar te implor sa ma crezi ca esenta Ortodoxiei este INIMA INFRANTA SI SMERITA , din care rezulta pazirea tuturor poruncilor si cunoasterea reala a lui Dumnezeu !
Sa ne ajute Bunul Dumnezeu , sa nu zabovim prea mult pe aici , eu deja am "depasit norma ", si sa ne ocupam cu seriozitate de pocainta noastra , lasand teoriile si maririle noastre , si lucrand practic la indreptarea noastra , pana atunci figuram doar in statistici ortodocsi !
Din tot sufletul iti doresc sa reusesti ce eu nu am reusit pana acum , din tot sufletul iti doresc . . . !
Last edited by cristiboss56; 29.01.2013 at 18:15:51.
|