Citat:
În prealabil postat de Ana Tr.
Eu va sfatuiesc sa faceti tot ce este posibil, omenesc, sa se vindece. Dumnezeu vindeca ranile sufletului dar pe cele ale trupului le vindeca doctorii. (citat dintr-un preot). La urma urmei si doctorul lucreaza tot prin Domnul si nu degeaba exista doctori. Doar rugaciune fara tratament nu cred ca o va ajuta dar desigur ca puteti alege. Asta imi aminteste de o intamplare foarte trista, o mama a refuzat o transfunzie de sange pentru fiica ei care era VITALA doar pentru ca facea parte dintr-o secta care nu admitea acest lucru iar fata in cele din urma neavand loc transfuzia a murit, din pacate medicii nu au fost lasati sa o salveze. Trist. Foarte trist.
|
Imi pare rau ca nu ai citit tot postul meu ca atunci nu ai fi inteles gresit tot ceea ce eu am scris.
Am indemnat mama sa faca doua lucruri. Le repet aici:
- sa mearga la duhovnic si sa asculte de duhovnic intocmai
- sa mearga la medicul de familie sa faca analizele complete la ficat
Ceea ce am scris eu nu are nici o legatura cu sectantii care refuza transfuziile de sange.
In legatura cu medicii. Medicii adevarati sunt medici nu homeopati. Parintii imbunatatiti din Sfantul Munte Athos ne atrage atentia in mod deosebit sa nu apelam la homeopatie ci atunci cand e nevoie de medic sa mergem la medicii adevarati.
Aici in Londra e plin de cabinete asa zis vindecatoare, cu oglinzii si fotolii, si canapele cu psihoterapeuti si homeopati, medici ayurvedici, sau tratamente chinezesti, acupunctura etc care te cheama sa te vindece de stres si de alte multe boli. Capcane inselatoare de pierzanie a sufletelor.
Am sa postez un citat din cartea "Parintele Paisie mi-a spus":
"am auzit că Părintele Porfirie ar fi spus că medicamentele homeopate, și mai ales cele ale primei doze pe care o dau, nu sunt fabricate în Grecia, ci le aduc din Olanda, unde sunt "citite" în cadrul unei ceremonii speciale. Adică sunt vrăjite.
- Ascultă, pentru acupunctura există două școli. Una este curat satanică. Iar cealaltă ce face? Să presupunem că mă doare degetul. Cel care se ocupă cu aceasta știe pe unde trec nervii, bagă un ac, omoară nervul, iar durerea încetează. Da, dar oare l-a făcut bine? A îndepărtat pricina? Apoi, să spunem că mă doare și cealaltă mână; va omorî și acel nerv, apoi altul și altul, iar la sfârșit ce se va întâmpla?
Homeopatia este încurcată. Mulți s-au încurcat în această poveste și au amestecat în ea multe teorii. După ce vei lua o doctorie, îți vor spune aceia: "La început te vei simți mai rău, dar apoi îți va trece". Să spunem că te doare obrazul. Celălalt îți dă o palmă puternică și te doare mai tare, așa încât starea de mai înainte, ti se pare o glumă, și o suporți ușor.
Mai există și unii care sunt bolnavi numai cu închipuirea. Unul ca acesta merge la medic, iar acela îi spune: "Pleacă, nu ai nimic". Merge din nou și medicul iarăși îi spune: "Pleacă, nu ai nimic". Merge apoi la homeopat. Acesta știe că nu are nimic, dar nu îi spune, ci îi dă un praf, pentru a-i liniști gândul aceluia și astfel îi trece durerea. "M-am făcut bine", spune acela.
- Ei, dar acest lucru este bun, Părinte, căci i-a corectat gândul.
- Bre, fiule, aceasta este înșelăciune! în felul acesta îi mai umflă și egoismul, căci va cugeta: "Ai văzut? Nu spuneam eu bine? Doctorii nu au știut".
Apoi mai sunt și alții care neputându-se aranja nicăieri în altă parte, merg la homeopatie și astfel își găsesc o ocupație.
Dar lucrul acesta este primejdios. Se încurcă diferiți inși în treaba aceasta și nimeni nu poate avea încredere în ei.
Apoi resping toate celelalte tratamente, zicând: "Acesta nu este corect !". Dacă cineva are febră 40°C, tu ce vei mai face atunci când tratamentul recomandat de medicina clasică își face treaba lui, alungă temperatura?
Îmi face mare impresie faptul că Hipocrate a descoperit atâtea lucruri, a făcut atâtea observații și a alcătuit atâtea terapii. Aceasta nu a fost întâmplător, ci a fost o iluminare dumnezeiască. Altul a făcut penicilină din mucegai.
Un bătrânel la o mănăstire a văzut cum arăt* și mi-a spus să mănânc pâine mucegăită, căci ajută. Dar câtă pâine poți să mănânci? În timp ce acela a făcut medicamentul din mucegai și a salvat atâția oameni. Un astfel de medicament nu este de aruncat.
Eu aș fi de acord mai degrabă cu un botanist, cu un om de știință. Iată, cineva a scris o carte despre o sută de plante și o mie de terapii. Vezi, acolo citim despre atâtea plante, dintre care pe unele le călcăm în picioare și care vindecă o mulțime de boli.
A venit aici un oarecare medic credincios, nu vreau să-i spun numele, care a scris și o carte și îi spun: "Menta ajută mult la astmă". "Nu știu" îmi spune. "Bre, tu ești doctor și spui că nu știi?".
Vezi aceștia nu au un scop bun, vor să dea la o parte plantele și să rămână numai medicamentele, în mâncăruri se pun atâtea și atâtea plante iar ca medicamente șovăiesc să le folosească.
Cum am spus, sunt de acord mai degrabă cu un om de știință, botanist. Vezi, germanii au pus deja menta în pliculețe și o vând." Parintele Paisie Aghioratul
Cititi mai multe in cartea indicata de mine.
Deci e foarte bine , ca un om bolnav sa imbine nevointa duhovniceasca sub indrumarea duhovnicului cu tratamentul dat de medic. Si v-o spune aceasta un om bolnav, adica eu.
Inca ceva, ca sfat celor ce au anumite boli, cum e fata din acest thread. Nu mergeti repede cu gandul la vraji si alte superstitii doar pentru ca inca nu ati gasit leacul. Ca o fata sa ajunga sa fie plina de bube din cauza diavolului atunci trebuie ca familia ei sa fii facut mari pacate, sa fi umblat cu niscaiva lucruri necurate , ceea ce ma indoiesc.
Sigur, maslul este foarte bun tuturor bolnavilor. Deci imbinarea spovedaniei, a maslurilor pe de o parte si consult medical de specialitate pe de alta parte.