View Single Post
Vechi 29.01.2013, 23:52:28
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ai mare dreptate. Insa fiecare scoate din inima ceea ce are si ce poate. Cineva trebuie sa se ocupe si cu defaimarea, asa este de cand lumea. Dar multumim lui Dumnezeu pentru crestinii care raspandesc lumina.
"Dar multumim lui Dumnezeu pentru crestinii care raspandesc lumina."
Așa este. Din fericire, există, în orice loc și timp, mulți creștini care răspândesc lumină, lumină din lumina lui Hristos Care "luminează pe tot omul care vine în lume" (Ioan1, 9).
Acești creștini autentici (așa cum era Sfântul SIluan Athonitul, pentru a alege un exemplu din Biserica ortodoxă) păstrează în permanență o atitudine plină de blândețe și iubire în relația cu cei care au convingeri diferite față de ei. Ei știu să rămână consecvenți până la capăt credinței lor și și să arate, prin fiecare privire, cuvânt și gest îndreptate către semeni, caracterul revelat al acestei credințe, duhul dragostei evanghelice pe care Hristos ne-a cerut să-l cultivăm în relațiile noastre interpersonale.
Am câteva întrebări pentru creștinii ortodocși care-i "anatemizează" pe creștinii de alte confesiuni.
1. Din ce motiv Utrenia Învierii se săvârșește în afara locașului de cult (semnificația teologică și duhovnicească)?
2. Ce înseamnă cuvintele rostite de către preot la aceeași slujbă: "Lumina lui Hristos luminează tuturor"? (cine sunt acești "toți" cărora lumina Învierii lui Hristos le luminează?)
3. Care era opinia Sfântului Ioan Gură de Aur despre cei care rosteau cu prea multă ușurință cuvântul "anatema"?
4. Care a fost atitudinea lui Hristos față de samarineni și cine erau aceștia?
M-aș bucura să-mi răspundeți, dar, dacă nu aveți suficient timp la dispoziție, atunci... vă sugerez să meditați măcar la aceste câteva întrebări... :)

Doamne ajută!
"Iubiți mult; Hristos vă poruncește!" (Pr. Arsenie Papacioc)
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote