Citat:
În prealabil postat de stefan florin
si cu fata asta moarta din cauza invataturilor cultului penticostal, CUM RAMANE?
|
Sper că nu înghiți pe nemestecate poveștile Profetului de Carton.
Eu nu am citit povestea cu „fata moartă din cauza penticostalilor”. O cred o invenție a profetului. Pe de altă parte, dacă cineva a murit din pricina încrederii în niște „profeți” rău intenționați sau bigoți, îmi exprim părerea de rău pentru această tragedie. Ea nu este în nici un caz provocată de „ÎNVĂȚĂTURILE CULTULUI PENTICOSTAL”.
Învățătura Cultului Penticostal despre vindecarea prin credință NU poate fi prezentată de anumiți „profeți de carton” plini de resentimente ci de vocile autorizate din Cultul Penticostal.
Îți citez aici articolul din Mărtirisirea de Credință a Cultului Creștin Penticostal:
19. Noi credem în vindecările divine.
Vindecările divine (supranaturale) intră tot în planul de mântuire înfăptuit pe Golgota prin jertfa de ispășire a Domnului nostru Isus Hristos (Matei 8:16-17).
Vindecarea se poate obține prin credință personală (Luca 8:48), prin darul de vindecare (1 Cor. 12:9; Fapte 3:6) și prin rugăciunea rostită cu credință în urma ungerii cu ulei a bolnavilor, după cele scrise în Iacov 5:14-16.
Sfânta Scriptură ne arată că bolile sunt urmarea păcaŹtului și chiar dacă n-ar fi păcătuit cel bolnav, totuși sunt o urmare a căderii primului om (Genesa 3:13; Deuteronom 28:15-62; Ioan 5:14).
Deoarece bolile și suferințele sunt consecințele căderii în păcat, vindecarea intră, pentru cei ce cred, în același plan de mântuire ca și iertarea păcatelor. Domnul Isus a răstignit pe Golgota atât păcatele și fărădelegile noastre, cât și bolile și suferințele noastre (Isaia 53:4-5; Matei 8:16-17).
Ungerea cu untdelemn este orânduită numai pentru credincioși. Ea se face de către prezbiteri ordinați, atunci când bolnavul o cere (Iacov 5:14-16). După ungere se face rugăciune cu punerea mâinilor (Marcu 16:17-18; 6:12-13).
Biblia nu oprește pe nimeni să se lase consultat de medici și să le urmeze indicațiile în caz de boală (Marcu 2:17).
Care din învățăturile de mai sus au dus la presupusa moarte?
Creștinii penticostali cred, la fel ca majoritatea confesiunilor creștine, inclusiv ortodoxă, că Dumnezeu vindecă și astăzi în mod supranatural. Cultul Penticostal crede că Dumnezeu vindecă și prin medici.
Cultul Creștin Penticostal NU poate fi culpabilizat pentru moartea unui bolnav care a refuzat cu obstinație să fie consultat de medici.