Cică tot sectanți-s de vină... așa eveți voi părerea, și de aia-i urâți și-i judecați pe ei în loc să urâți păcatul și mândria și năravul vostru. Păi ei știu mai bine ca ortodocșii scripturile, și le înțeleg mult mai bine... problema lor nu este că Domnul nu-i iubește sau că ei nu știu scripturile, căci îi iubește și pe ei și nu-i condamnă... ci problema lor este că ei se mântuiesc mult mai greu... dar n-am să intru în detalii să arăt de ce căci au arătat asta sfinții Trei Ierarhi care de aia s-au arătat în vis împreună unui sărman ca ortodocșii să nu se mai dezbine între ei mândrindu-se că sfântul lor e mai mare.
Dar reântorcându-ne la subiect, atunci trebuie să afirm după Dumnezeu, că ar trebui ca toate creștinele să poarte haina botezului...
Problema însă apare în faptul că nici ortodocșii nu știu ce este ăla botezul, și nu pricep ei ce a zis Domnul când a zis:
'Toată puterea Mi s-a dat în Cer și pe pământ așa că mergeți și botezați toate neamurile și toată făptura în numele Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh. Cine se va boteza se va mântui iar cine nu se va botza se va osândi. Și a și fost osândit deja.'
Deci îmbrăcați-vă în botez... însă nu e nici unul ca să știe ce înseamnă asta căci nu este cine să rumege și să înțeleagă, toți s-au făcut proști și netrebnici și tari la speculații și viclenii ca dobitoacele și ca dobitoaca dobitoacelor de care toate dobitoacele râd de se prăpădesc căci pe fățărnicie se târăște și fățărnicie mâncă și toate spurcăciunile și cărțile deșarte ale gLumii le bea îmbrăcat în haină de biserică... de lux.
Pui de năpârcă și de VIPeresuri, pui de om și de pom și pui de pui, 'îndreptați Calea Domnului și faceți roade demne și vrednice de pocăința voastră'... și lepădați pe cei ce v-au învățat să scăpați ca ei de răul care vine prin tot felul de viclenii... căci 'dor Eu vă scap, zice Domnul, fiindcă doar Eu mă milostivesc de voi căci sunt sensibil și blând și smerit cu inima și n-am venit să judec și să dau cu toiagul sau să bat oile ca să le risipesc sau să le împrăștii ci să o caut pe cea rătăcită și pierdută ca să nu moară săraca și dacă a murit atunci pentru ca s-o plâng și s-o înviu iară și iară, căci drepții din credință vor fii vii și nu din mândrie și trădare că ăia nu-s drepți ci morți în păcatele lor, așa că aruncați mreaja de-a dreapta corabiei și veți afla... cum să vă îmbrăcați... așa ca Petru... așa ca sfinții Trei Ierarhi.'
Last edited by vsovivivi; 30.01.2013 at 14:02:15.
|