Citat:
În prealabil postat de nicusor3
Daca joci de exemplu la loto, la 6 din 49 si nu joci obsesiv, joci doar o varianta simpla pe saptamana in privinta de a castiga niste bani, care din acei bani tu nu vei lua nimic si toti banii ii vei da nevoiasilor si institutiilor cum ar fi: biserici,azile de batrani si centre de plasament, ar fi acest lucru un pacat?
|
Parintele Cleopa a dat un raspuns frumos la aceasta problema.
1. Este o pronie divina care are grija de tine; daca tu crezi in "loto" si nu in ajutorul lui Dumnezeu sa stii ca te lipsesti de ajutorul divin.
Dumnezeu te poate face bogat peste noapte daca iti foloseste si fara loto.
2. Un om mare dintr-un minister a venit la Parintele Cleopa cu o suma f. mare de bani si a vrut sa-i dea ca pomana. Dar Parintele i-a refuzat si i-a spus ca banii nemunciti cu sudoarea fruntii nu sunt primiti, si ca mai bine este sa stea la manastire o zi sa munceasca el, decat gramada de bani care o adusese, dar care nu erau castigati cinstit.
3. Sensul vietii este manturirea; ai nevoie si de liniste in viata, si de pace, si de niste bani, ca sa fie ok pentru familia ta.
Dar sa stii ca TOTI cei care au castigat la loto si-au distrus familiile. Au fost si reportaje pe tema asta cu multe familii distruse, si f. rar era cate unul echilibrat care nu a fost stapanit de bani.
4. Sfintii din pustie nu sunt langa Dumnezeu pentru milostenia trupeasca ci sunt pentru multele rugaciuni care le faceau si pentru sfintenia lor.
5. Eu cred ca iti cauti o justificare pentru a juca la loto si pentru a spera sa-ti fie mai bine.
Scriptura ne arata ca banul muncit este cel cinstit, si viata la fel ne arata.
Mai bine roaga-te sa te ajute Dumnezeu in toate zilele vietii tale, sa ai de toate si o sa-ti fie bine.
In Intelepciunea lui Isus Sirah parca scrie acolo: "da-mi Doamne ce am nevoie in viata; nu ma lasa in saracie sa nu hulesc, si nu-mi da mai mult decat am nevoie, ca sa nu uit de Tine".
Chiar si Dumnezeu ne invata sa fim echilibrati.