Citat:
În prealabil postat de AlinB
Cate probleme...
Daca vorbim strict de botez si il izolam de context, apai parintii aleg nasii - in cazul asta, parintele credincios iar nasii platesc preotul - deci pentru unii nasi, aspectul pecuniar va avea probabil ceva de spus in alegerea lor.
|
Deci nu le pot cere sa-l boteze unde vreau eu;
Citat:
Spovedania incepe de la 7 ani, deci nu cred ca inante de aceasta varsta este musai postul pentru a primi Sf. Impartasanie.
|
Ba da, de la doi ani trebuie sa-l duci nemancat (in ziua respectiva) la sfanta impartasanie, probabil si nebaut.
Citat:
Duhovnicul - ar fi chiar o tragedie daca i s-ar cere sa oficieze gratuit in botez si ar refuza. Cu greu cred i s-ar mai putea spune asa.
|
... Oare? Ar fi bine....
Citat:
Educatia - in mod sigur, mama are influenta cea mai mare, mai ales cand tatal ateu (sa nu ne ferim sa-i zicem pe nume) cu greu s-ar spune ca a dorit copilul.
|
Intr-adevar tatal a zis ca educatia religioasa imi va apartine in totalitate, el nu se va ocupa nici macar cu sminteala.
Atata doar ca in acest moment particular inca nu doreste copii, intr-adevar. A fost doar o posibilitate care s-a dovedit ulterior neintemeiata.
Citat:
Dar daca e sa ne dam doi pasi inapoi si sa privim problema in ansamblu, oare toata bataie de cap nu se trage de la un singur aspect, si anume faptul ca mama, in loc sa caute un sot credincios sau chiar o viata singura, dar demna - a preferat concubinajul cu un necredincios,
|
Deh, daca nu m-am gandit la asta de la inceput? Imi trebuia doar un sot si atat, tot era mai bun decat.... (n-am prea avut de ales, raul era deja facut) iar singura dar demna nu prea vad cum puteam sa fac copii, poate daca apelam la tehnologia moderna, in masura posibilitatilor si performantelor ei.
Dar acum e cam tarziu, nu vad cum s-ar mai putea schimba ceva, poate doar intoarcerea la o viata singura si demna, posibilitatea unui alt sot (si credincios pe deasupra) mi-e imposibil sa mi-o imaginez macar.
Ura! Am reusit in sfarsit sa fragmentez citatul...dar a fost greu de tot, si tot nu am reusit pana la sfarsit.