Citat:
Īn prealabil postat de dobrin7m
Vrei sa discutam un pic despre binele facut de oamenii pacatosi care suntem noi?
Iti dau exemplu acum din viata mea din care te rog sa imi spui daca eu am fost egoista sau nu in acest caz. Candva l-am mai postat pe forum , iertare celor care l-au citit , dar acum mi-am amintit de el, gandindu-ma la binele facut de oamenii pacatosi si m-am vazut pe mine din nou in acel moment.
Era de Florii acu vreo 2 ani. Si ma intorceam acasa fericita cu ramuri de maslin in mana. In fata mea a iesit o femeie care a spus ceva, ce nu am inteles intr-o greaca stricata si a aratat spre ramurile mele de maslin sfintite. Am inteles ca vroia si ea cateva. Primul gest care l-am facut a fost sa ii dau din ramurile mele. Si i-am daruit cateva. Am plecat mai departe bucuroasa gandindu-ma, am facut o fapta buna am bucurat aceasta femeie cu ramuri de maslin sfintite. Dar a fost suficient sa ajung acasa ca sa imi dau seama ca sunt cea mai pacatoasa fiinta de pe pamant. Mi-am amintit imediat, cum am stat si am ales ramurile mai urate, si cum ma gandeam in acel moment daca mie imi ajung cate imi raman. Si m-am pus pe plans, ca am fost atat de slaba si am cedat ispitei diavolului. Imi aminteam perfect cum dupa gandul bun de a darui, a venit gandul rau de a alege ce-i mai urat , gandul egoist, caruia i-am dat curs fara sa apuc sa gandesc.
Sigur femeia aceea a fost bucuroasa ca i-am daruit ramurele. Insa Slava lui Dumnezeu ca mi-a dat putinta sa-mi vad pacatele . Tot timpul mi le vad. Si sunt atat de slaba incat de multe ori nu reusesc sa le stopez inainte de a le gandi. Pacatele uneori devin atat de fine, in minte, pacatul cu mintea , incat nici nu ne dam seama de ele de multe ori.
Deci am daruit acelei femei, se poate spune ca am facut o fapta buna. Daca nu imi vedeam pacatul imediat habar nu aveam ca de fapt am fost o egoista, o pacatoasa egoista.
Deci sa discutam despre binele facut de oamenii pacatosi.
Dar sa nu cumva sa ma intelegi gresit. Sa facem binele asa cum putem, egoist, mandru, cum o fi, ca de vom starui in a face binele , va veni si vremea sa facem binele cu virtute.
Tinand cont de aceste lucruri mai suntem buni?
|
Toti oamenii sunt pacatosi. Asa pacatosi putem face fapte bune. Mie mi s-a intamplat de multe ori ca intr-un magazin femei invarsta sa imi ceara sa le ajut sa i-au un produs pentru ele pentru ca se afla pe un raft mai sus si ele nu ajungeau, si am facut asta cu bucurie chiar daca unele nu m-au rugat si nu mi-au multumit poate. Si stateam si ma gandeam de ce au ales tocmai pe mine sa ma roage, sa ma intrebe, cand in magazin mai erau si alte fete? Sau pe strada ma opreau diverse persoane daca pot dona niste bani, daca aveam 10 lei, dadeam 5 si asta fara sa ezit, iar Dumnezeu intotdeauna mi-a dat mult mai mult. Niciodata nu mi-a parut rau daca am dat ceva, chiar daca stiu ca am fost si inselata. Si apoi nu inteleg de ce pentru unii oameni numai lucrurile materiale sunt apreciate... de ce nu si cele sufletesti? Daca cineva ar veni la mine (cu bune intentii) si mi-ar spune: Stii cat de mult mi-as dori sa vorbesc cu tine? Eu as avea 5 minute pentru aceea persoana. Dar nu toata lumea gandeste asa.