Daniele, Daniele, ți-am arătat punctual mai multe instanțe în care nu doar ai greșit, ci ai mințit de-a dreptul, cu niște aberații de au râs și ortodocșii citindu-le. Să dăm un singur exemplu:
11. EUHARISTIA FĂRĂ SPOVEDANIE
Eresul romano-catolic care permite Taina Euharistiei, Sfintele Trup și Sânge al Domnului Iisus Hristos (care oricum nu sunt valide în erezie), a fi luate fără nici un fel de spovedanie, de mărturisire a păcatelor. Orice cuvinte sunt de prisos. ANATEMA ereziei acesteia.
Aceasta, de pildă, este o minciună de proporții cosmice.
Încă una, pe care ar trebui să fie cineva spălat pe creier ca să o creadă: ai susținut că în Biserica Catolică sunt lepădate și refuzate sfintele icoane. La asta cred că hohotul de râs ar fi fost și mai mare, dacă s-ar fi obosit mulți coforumiști să îți citească tot cearșaful cu minciuni și invenții. Sunt și multe altele. Și nu spun cu ușurință că ești mincinos. Dacă ai fi susținut că ești și tu, un ortodox oarecare, aș fi putut admite că nu știi despre ce vorbești și te-au influențat cine știe ce surse de otravă anti-creștină. Dar tu te pretinzi seminarist, ceea ce îți anulează orice scuză.
Eu te sfătuiesc să nu-ți mai faci păcate de moarte hulind Biserica lui Hristos, ci mai bine să mergi la rugăciune, poate îți va ridica Sfântul Duh vălul urii de pe ochi.
Pe de altă parte, dacă nu vrei să te lumineze Dumnezeu, nu-i bai: din partea mea, poți să continui să te faci de râs, exhibându-ți obsesiile. Ești un spectacol pe cinste. În alte părți trebuie să plătești ca să vezi asemenea panaramă, dar la seminaristul Daniel, care pretinde că romano-catolicii împărtășesc fără spovedanie, că romano-catolicii refuză icoanele și că luna e făcută din brânză verde - e pe gratis.
Și, de asemenea, e și motiv de bucurie. Cu cât vedem că inamicii Sfintei Biserici sunt mai mulți și mai departe de realitate, cu atât ne întărim în Adevăr.
Last edited by MihaiG; 30.01.2013 at 22:33:11.
|