View Single Post
Vechi 30.01.2013, 23:55:53
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Asta e părerea ta. Poți urmări istoricul, nu mai rețin dacă pe acest topic, cred că pe altul, inițial l-am contrat pe Alin. Apoi am fost surprins când am văzut postările celor care luptă împotriva cipurilor. Primul șoc a fost înregistrarea cu d-na judecătoare, apoi prosteste acelea de stradă care mie mi s-au părut penibile. Nefiind de acord cu așa ceva, am fost exclus din tabără. Și elucubrațiile au continuat.

Tu nu ai sesizat absurdul până acum? Cel mai recent este cazul studentei din SUA care "refuzând a fost dată afară", însă, în top, rămâne d-na judecătoare. Acestea sunt motivele pentru care contrez și nu sunt de acord cu iedologia asta prostească.

Lupta acesta eu o văd altfel, o văd prin nevoință duhovnicescă, prin cultivarea virtuților, prin căință, prin rugăciune și post, printr-o viață liturgică intensă, prin strădania noastră de zi cu zi de a urma sfinților și prin ei implict Mântuitorului, prin unirea noastră cu El și Biserica Sa prin Sfintele Taine, într-un cuvânt prin asceză care este singura misiune internă a Bisericii. Nu prin a răspândi tulburare, isterie și ură, ci cu pace în suflet și echilibru, nu prin bravare ci prin răbdare, dragoste, prin iubire chiar și a vrășmașului, prin răbdarea crucii, văd eu adevărata luptă. Cum spunea și părintele Mihail Stanciu "să bravezi înainte de termen, anunțându-ți și vrăjmașul ce vrei să faci, cu cine, cum și unde să te refugiezi ca să te aperi de atacurile lui încă nedeclanșate, mi se pare chiar o dovadă de prostie crasă".
daca un banal clip cu o oarecare judecatoare "te/a socat" si te-a determinat sa-ti reconsideri pozitia, probabil ca nu erai prea convins nici inainte de influenta "luptei anti-cip" in viata duhovniceasca, erai mai mult luat de val, iar judecatoarea te-a facut sa te rusinezi de "convingerea" ta :) acum crezi ca luandu/te dupa argumentele "rationale" pe care atat de "acidulat" le posteaza Alin, esti la adapost de "penibil" si alte elucubrații... Dar nu asta ar trebui sa te convinga, ci scrierile Sfintilor, sfaturile Parintilor si discutia personala cu duhovnicul! acolo e limanul si doar acolo gasesti motivele determinante care sa te situeze "impotriva"! la o adica e vorba de alegere, dar stii ca luati de val, ne e greu sa ne refuzam "micile placeri" care ne scutesc de batai de cap :)

e vorba de simplificarea vietii, de-a renunta rand pe rand la "nevoi", "necesitati" pentru ca noi dorim sa fim cu totii importanti si sa fim inconjurati cu de toate, in cele mai multe cazuri nu pentru slujirea aproapelui, ci pentru mandria noastra.

dar noi ne comportam exact ca-n descrierea Parintelui Cleopa:
Zice cel necredincios: "Da... Eu nu-s paianjen, sa traiesc c-o musculita mica, sau c-o musca. Eu am femeie, eu am copii, eu am dari la stat, eu trebuie sa mananc mult, sa fac...!" "O, rautatea ta, necredinciosule! zice Marele Vasile in Hexaimeron. Dumnezeu, Care hraneste pe paianjenul cel mic cu o musca mica si pe cel mare cu o musca mare, Acela hraneste si pe carida si verida - cei mai mari chiti ai lumii care traiesc in oceane (azi le spune balene albastre), si care unul din ei mananca intr-o zi cat doua sate, ca sa-ti arate tie ca El poarta grija de si de cel ce mananca o musca si de cel ce mananca cat doua sate intr-o zi; e din Cuvant pentru pronie al Marelui Vasile.
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...lui-81160.html

ce crezi o fi asta referitoare la lupta aia de care vorbesti tu acolo... cu nevoință duhovnicescă, prin cultivarea virtuților, prin căință, prin rugăciune și post??
drumul spre mantuire este si individual dar mult ajuta sa te stii sprijinit, sa fii in comuniune cu fratii tai :)