Citat:
Īn prealabil postat de ioanna
Celestial_potery: inteleg sa fii revoltat de mesajul lui Decebal (si altii suntem), dar insiruirea aceea "care pe care i-a casapit de-a lungul istoriei", din care i-ai eliminat pe catolici (adica ei sunt doar victime,nu?) , mi s-a parut amuzanta, de aceea l-am amintit pe distinsul Tomas de Torquemada.
|
:))
Ok, dar te asigur ca Inchizitia nu a lichidat pe nimeni. Asta, crede-ma, e un mit! Fratele Mihnea stie mai multe, are o mai buna documentatie. Daca il intrebi, pe topicul dedicat, iti va spune.
On-topic: aia care fac aproape crize comitiale cind vine vorba de practicile penticostale, si ii numesc ba "samanisti", ba "satanisti", sunt efectiv pe dinafara. Samanii sunt demonomahii, NU demonolatrii, triburilor. Care din noi ar avea curajul nebun sa se lupte cu inamicul, pe fata?! Nici unul. Eu unul, NU, cu siguranta. Nu suntem Motovilov, nu? Si totusi, samanii siberieni, tatari, coreeni, ainu, etc. se lupta de milenii pentru fratii si surorile lor de trib, uneori vindecind boli care au ingenuncheat medicina alopata.
Intr-un anume fel, si Isus (nie vstreliati! exprim si eu o parere) a fost saman. Nu a folosit nici macar ceaiuri ca sa vindece oameni. Totul a facut doar cu puterea Duhului, care si de la El purcede. Cu exceptia notabila cind a folsit sfinta si curata Sa saliva, si curata si de El facuta argila.
Quod attinet varianta, cu "penticostalii e satanisti, dom'le"...pai cred ca pe fanaticii de net nu i-ar tine bracinarii psihici sa vada cum e la satanistii reali. Nici pe mine, dar macar nu...aaaa...practic coprofagia cu privire la ce nu cunosc (si altii cunosc, respecta aduc inchinare). Ah, "talentul" balcanicului de a isi da cu parerea si de a scuipa pe orice...priceless...