View Single Post
Vechi 31.01.2013, 11:05:39
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Și ca să aduc o completare sau doar o nuanțare în continuarea celor pe care deja le-am spus, având în vedere că Regula de credință a Bisericii este dată de Canon, și având în vedere că Duhul Sfânt a inspirat mai mulți autori în vederea transmiterii Revelației Dumnezeiești și implicit a regulii de credință și morală, arată foarte clar că regula de credință și inspirația și călăuzirea Duhului Sfânt la Adevăr nu s-a raportat și nu se raportează la o singură instanță, la o singură persoană, la un singur oficiu. Așa zisa monarhie absolută a "sfântului părinte" papa în materie de credință și morală este demontată de inexistența acestei monarhii absolute în ceea ce îl privește pe apostolul Petru, "primul papă", iar această inexistență este dovedită de existența mai multor autorități călăuzite de Duhul Sfânt, spre exemplu Pavel sau Ioan, spre Adevăr și implicit de existența mai multor autorități în descoperirea și așezarea regulii de credință. În concluzie, așa zisa monarhie absolută a "sfântului părinte" papa în acest domeniu este invalidată și nu poate fi luată decât ca o unealtă a propagandei eretice și mincinoase a papistașilor. Faptul că Petru ar fi avut un primat între apostoli în Biserică nu înseamnă că acel primat ar fi însemnat nici atunci și nici mai târziu un monarhism absolut în materie de credință creștină. Dealtfel așa zișii catolici nu fac decât să tot trâmbițeze nu știu ce primat absolut, nu știu ce monarhie absolută, dar când sunt puși în fața unor astfel de argumente o dau cotită, se fac că nu văd, capătă dintr-o dată "orbul găinii", tăgăduind și călcând adevărul în picioare în disperarea lor de a nu pierde puterea după care au alergat atâta și la care țin atât de mult, chiar dacă este o putere care se bazează pe erezie, pe minciună, pe falsuri istorice, etc.

Din punctul meu de vedere dogma papistașilor este invalidată și aștept critici de la cei care au ceva de spus și consideră că sunt în eroare. Nu resping critica, însă atâta timp cât nu mi se aduc argumente clare împotriva poziției mele consider deci invalidată dogma primatului a papistașilor.
Reply With Quote