Citat:
Īn prealabil postat de Miha-anca
Oare nu ati remarcat ca topicul este despre moaste?
Aiti deviat discutia de mai multe pagini...
Reveniti va rog la topic, caci sunteti off-topic cu discutiile acestea despre "cine se roaga si pe cati bani"!
Pe toate topicurile se intampla la fel. Oare nu se poate pastra o ordine?
|
pai revenind la topic...a aparut ieri in ziarul Libertatea un articol potrivit caruia mana sf.Nicolae din Bucuresti nu este autentica....nimeni nu a mai comentat nimic despre asta pe nicaieri..nu ca ar conta..pt ca pana la urma credinciosii vin sa-l cinsteasca pe sf.Nicolae oricum..dar ar fi posibil ca de atatea sute de ani sa fi fost totul o inselare? sau totul e doar o cautare dupa senzational si intrigi?
si apropo de cele zise cu rugaciunea, e normal sa dai preotului bani sa se roage.."dati cezarului ce e al cezarului, si lui dzeu ce e al lui dzeu"..oricum nu-ti cere nimeni un salariu intreg(nu ma refer la serviciile platite unde fiecare da cat considera sau la cele gen cununie,inmormantae,notez unde suma e fixa)..suma e simbolica..eu nu am mai practicat de mult..dar bunica imi tot zicea ca atunci cand mergi la biserica, te duci la icoana din centrul bisericii sa te inchini..apoi dai leturghie ( o lumanare aprinsa si o suma de bani).