Citat:
În prealabil postat de cristiboss56

Mare este puterea pocăinței! Nemăsurată este puterea lui Dumnezeu! Tu, Cuvioase Moise, dintâi tâlhar ai fost, dar apoi îngrozindu-te de păcatele tale, ai dobândit înfrângere de inimă pentru ele și întru pocăință ai intrat în cinul monahicesc, și astfel, întru mare plângere pentru fărădelegile tale de mai înainte și întru ostenitoarele nevoințe ale postirii și rugăciunii ai petrecut zilele tale până la sfârșit, și te-ai învrednicit prin harul lui Hristos de iertare și de darul facerii de minuni.
O, Cuvioase, care de la păcate grele ai ajuns la fapte bune preaminunate! Ajută și robilor lui Dumnezeu (numele) care sunt trași la pierzare, prin vătămarea sufletului nemuritor și a trupului, care este biserică a Duhului Sfânt, de întrebuințarea fără de măsura a băuturii, dar care se roagă ție. Pleacă spre dânșii privirea ta cea milostivă și nu îi trece cu vederea, ci ia aminte la dânșii, care la tine aleargă.
Roagă, Sfinte Moise, pe Stăpânul Hristos, ca El, Cel Milostiv, să nu îi lepede pe dânșii, neputincioșii și nefericiții, pe care a pus stăpânire patima băuturii, și să nu se bucure diavolul de pierzarea lor, fiindcă toți, ca zidiri ale lui Dumnezeu, am fost răscumpărați prin Preacuratul Sânge al Fiului Lui. Auzi deci, Cuvioase Moise, rugăciunea lor și a noastră. Gonește de la dânșii pe diavolul, dăruiește-le putere să-și biruie patima, adu-i pe calea pocăinței, slobozește-i din robia beției, izbăvește-i din pierzarea băutului fără măsură, ca înnoindu-se întru trezvie duhovnicească și întru minte luminată să îndrăgească toată înfrânarea și buna credință și veșnic să proslăvească pe Dumnezeu Cel Atotbun, Care pururea mântuiește zidirea Sa, Căruia I se cuvine slava, cinstea și închinăciunea în vecii vecilor. Amin.
|
Multumesc frate Cristian, pentru postarea ta. Dand "cautare", am ajuns aici, pe blogul fratelui Laurentiu Dumitru, de pe forumul nostru, unde am putut citi despre viata acestui sfant atat de deosebit. Cum sa nu ramai coplesit de bunatatea lui Dumnezeu, cand afli cum un fost talhar si criminal, ajunge sa duca o viata in mare lupta cu vrajmasii diavoli, si sa reuseasca, chiar daca de mare folos i-au fost si viata sfanta a celor din jurul lui? Cum sa nu nadajduiesti ca, daca un astfel de om pacatos, ajunge sa se sfinteasca, noi, poate mai putin inglodati in pacate strigatoare la cer, n-am reusi sa ne curatim, prin harul si mila lui Dumnezeu?
Dumnezeu sa-ti binecuvinteze zilele si familia, frate Cristian. Oricat am zice ca genul "copy & paste" este o strategie care nu ne mantuieste, cine vrea sa se foloseasc si are buna-vointa, cu siguranta gaseste cararea!
Multumesc inca o data, fiindca fara postul tau, n-as fi aflat nimic despre viata acestui mare sfant atat de mult smerit!