Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery
Magistral, Mihnea. O mica observatie: am mai slabit de cind ai plecat, in ciuda colarezului pe care mi-l prepara a mea...
Oricum, vorbidn serios, sa hulesti Sf. Comuniune, zicind ba ca e "doar" o azima, ba ca e "bors de urzici", trebuie sa fii...lipsit de respect, sa nu zic de creierul elementar de a respecta ce au altii sfint. Chiar ca Balcanii duc un trai anistoric, vorba lui Blaga.
|
Asta e in invatatura modernista, invatatura ortodoxa spune ca nu sunt Sfinte Taine in afara Bisericii (Ortodoxe). Mai mult, avem si citate mai dure ale unor sfinti referitoare la tainele ereticilor din acele timpuri (era vorba de iconoclasti, cred): „împărtășania de la eretic înstrăinează pe om de Dumnezeu și îl predă diavolului. După măsura deosebirii dintre lumină și întuneric, așa e și deosebirea dintre împărtășania dreptslăvitoare (ortodoxă) și cea ereticească: cea drept slăvitoare luminează, cea ereticească întunecă; una îl unește cu Hristos, cealaltă - cu diavolul; una dă viață sufletului, cealaltă îl ucide. Împărtășania din mână eretică este otravă, nu simplă pâine".
Deci tainele adventistilor, evanghelistilor, etc. nu sunt Sfintele Taine. Dimpotriva, pacat e sa numesti astfel de lucruri Sfinte Taine.