Subiect: patima betie
View Single Post
Vechi 01.02.2013, 14:28:30
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Ana Tr. Vezi mesajul
Asta ma intreb si eu. Ce sa faca cei care au intradevar de suferit? Cine credeti ca sufera mai mult cel care bea (e innconstiient) sau cel caruia i-se face scandal? Niciodata nu am inteles bautura, nu are gust bun (de ex berea este amara, inca nu am gasit om care sa afirme ca gustul sau preferat este amar), te face sa nu mai stii de tine, apoi te doare capul, iti e rau. Cum poate sa iti placa asa ceva? Si aboi bauturile sunt contrafacute, daca nu mori o iei razna.
Mi-am spus parerea deja legat de aceasta intrebare.
Trebuie ajutata toata familia, nu doar cei care nu beau. Nu poti sa ii consolezi doar pe cei care nu consuma alcool, iar pe bolnav sa il dai la o parte si sa il dispretuiesti. Familia in loc sa isi planga de mila, ar putea sa se roage, sa mearga la Biserica, sa se spovedeasca, sa se impartaseasca etc. Nu cred ca doar unul este vinovat, este un lant. E adevarat ca suferi si te deranjeaza, insa nu poti sa te gandesti numai la tine, ci trebuie sa te ingrijesti si de cel in cauza. Sa te intrebi daca ai facut ceva rau, ce poti sa faci sa nu mai fie provocat, sa apelezi la Biseriva si la sfatul duhovnicului. Trebuie rabdare, dragoste si vointa sa il/o ajuti pe cel/cea care sufera de alcoolism. Eu incerc si voi incerca cat pot sa imi ajut tatal. Am invatat deja sa nu mai iau in seama ce spune el cand e cherchelit si sa nu il provoc cand nu este lucid. Deobicei tac si il las sa vorbeasca...si dupa ce oboseste din vorbit termina si se baga la somn. In fine. E complicat si cum am zis, fiecare caz este unic.
Reply With Quote