Subiect: Rabdarea
View Single Post
Vechi 18.11.2007, 15:50:54
OvidiuO OvidiuO is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.08.2007
Implicit

Pai a fi un crestin ortodox autentic este extrem de greu, caci Calea este stramta si deloc usoara, dar nu imposibila. Este adevarat si ce spui tu Cristi, nici eu nu am aceasta rabdare, dar e bine sa stim ca exista si sa ne propunem sa o intalnim, sa o dobandim. Consider ca ea (rabdarea)isi are salasul intr-o inima plina de iubire si smerenie launtrica.
Cum nici smerenia nu este usor de dobandit si fiind legata de aceasta rabdare crestineasca, banuiesc ca o vom recunoaste in noi atunci cand avem pace, liniste si bucurie. Mai cred ca aceasta se observa atunci cand suntem supusi jignirilor de tot felul, atacurilor de tot felul, iar noi pastram pace in inima. Atunci cand ii iubim pe vrajmasi si nu ne vatama cuvintele lor, catre noi. Atunci cand avem iubire pt. toata faptura creata de Domnul. Atunci cand dobadim Harul Duhului Sfant, care vine si pleaca in functie de starea noastra launtrica. Daca privim spre sfinti, spre parinti imbunatatiti si altii, observam la acestia ca sunt plini de virtuti. Cu siguranta printre ele se afla si Rabdarea crestineasca caci aceasta tine si de sfintenie, adica etapa cu indumnezeirea spre care ne cheama Domnul Nostru Iisus Hristos.
Doamne ajuta !
Reply With Quote