Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Asa este. De sute de ani, pe plaiul mioritic, crestinii au folosit diverse aparate pentru caju si migdale. Oile, caprele si vacile au fost mereu animale de decor. Mancarea noastra traditionala mamaliga cu branza se obtine evident din malaiul de migdale si laptele de caju, cu sau fara aparatul care arata foarte bine.
Caju de-al nostru, de acasa. Migdale de pe langa drum.
Caju si migdale sunt hrana romaneasca traditionala, pe care au avut-o toti cuviosii romani ca alimentatie de baza.
Toate revulutiile noastre, toate rascoalele si inchinaciunile au avut in vedere pastrarea, alaturi de sfintele moaste, ale acestor minunate comori ale Ortodoxiei: caju si migdale.
Amare.
|
Frate Cezar_ioan, de mii de ani, nu doar de sute de ani, romanii de pe plaiurile noastre au mancat zeama de stevie, bors de cartofi, varza calita, fasole iahnie, linte, tocanita si zacusca. In cantitati mult mai mari decat carne, oua, branza, lapte, care erau pastrate pentru comert si pentru oamenii bogati.
Care... oameni bogati adica, boierii si instaritii vremii, erau mult mai bolnavi decat taranii sanatosi care foloseau plantele si legumele in dieta zilnica.
Si daca pe meleagurile noastre nu sunt traditionale migdalele si caju-ul nu inseamna ca ele nu sunt niste seminte la fel de vechi pe lume precum porumbul sau fasolea de pe la noi.
Dar nu intentionez sa reinvii aceasta disputa, caci stiu f bine care sunt sentimentele care te incearca atunci cand aperi cu atata patima (caci din pacate este o patima) consumul de carne, oua si lacatate. Nu de alta, dar nu mai departe de cativa ani (nu multi) faceam si eu parte din aceeasi tabara.