Subiect: Revelatia mea
View Single Post
Vechi 04.02.2013, 11:53:47
andrei_elena's Avatar
andrei_elena andrei_elena is offline
Member

Data înregistrării: 04.12.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moldoveanu Vezi mesajul
Si atunci m-a lovit. Imediat mi-a venit in minte versetul din Biblie unde vrajmasul l-a dus pe Iisus pe muntele Carantaniei (cred) si i-a zis sa i se inchine lui si-I va da toate imparatiile lumii si a folosit expresia "caci acestea mi-au fost date mie si eu le dau oricui vreau eu". Si imediat am facut paralela intre "da-mi te rog (mie) putere sa inteleg" si acel verset. Aici era problema. Eu nu ceream lui Dumnezeu sa rezolve problemele pe care le aveam ci sa-mi dea mie putere, sa-mi dea mie minte, sa-mi dea mie intelegere etc. De ce? E foarte simplu. Pentru ca de cand ma stiu sunt o persoana foarte mandra. (Evident ca am inteles care e treaba cu mandria dar niciodata nu am reusit sa ma lupt cu ea). Eu nu acceptam idea (nici macar) ca Dumnezeu sa-mi rezolve mie problemele. Eu trebuia sa le rezolv, eu trebuia sa inteleg etc.

In acel moment pentru prima data am zis: Doamne nu-mi da mie putere nici intelegere, rezolva Tu situatia mea, in Tine ma incred si la tine ma voi ruga. Eu doar ma voi ruga iar tu rezolva problemele mele (spirituale) si da-mi linistea sufleteasca care imi lipseste atat de mult.
Foarte frumos exprimat.. Este o problema care ma framanta si pe mine mult, cum spune si apostolul Iacov in epistola sa (cap. 4):
3. Cereți și nu primiți, pentru că cereți rău, ca voi să risipiți în plăceri.

La mine s-a produs un click asemanator celui despre care povestesti tu odata cand ascultam Evanghelia dupa Luca. Am facut comparatie intre cele doua Evanghelii dupa Matei si dupa Luca si in Luca este foarte explicit: nu trebuie sa cerem altceva decat Duhul Sfant. Asadar nu avem ce altceva sa cerem Domnului, El stie tot ce avem noi nevoie, singurul lucru pe care trebuie sa-l cerem este acesta si nimic altceva!

Matei 7, 7-11
7. Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide.
8. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide.
9. Sau cine este omul acela între voi care, de va cere fiul său pâine, oare el îi va da piatră?
10. Sau de-i va cere pește, oare el îi va da șarpe?
11. Deci, dacă voi, răi fiind, știți să dați daruri bune fiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El?

Luca 11, 5-13

5. Și a zis către ei: Cine dintre voi, având un prieten și se va duce la el în miez de noapte și-i va zice: Prietene, împrumută-mi trei pâini,
6. Că a venit, din cale, un prieten la mine și n-am ce să-i pun înainte,
7. Iar acela, răspunzând dinăuntru, să-i zică: Nu mă da de osteneală. Acum ușa e încuiată și copiii mei sunt în pat cu mine. Nu pot să mă scol să-ți dau.
8. Zic vouă: Chiar dacă, sculându-se, nu i-ar da pentru că-i este prieten, dar, pentru îndrăzneala lui, sculându-se, îi va da cât îi trebuie.
9. Și Eu zic vouă: Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide.
10. Că oricine cere ia; și cel ce caută găsește, și celui ce bate i se va deschide.
11. Și care tată dintre voi, dacă îi va cere fiul pâine, oare, îi va da piatră? Sau dacă îi va cere pește, oare îi va da, în loc de pește, șarpe?
12. Sau dacă-i va cere un ou, îi va da scorpie?
13. Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El!

Doamne ajuta!
Reply With Quote