View Single Post
Vechi 04.02.2013, 12:15:41
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Insa in privinta vietii sociale, unele atitudini a "martorilor"mi se par cu totul anormale si de neinteles:
-refuzul trasfuziilor de sange! Nu cred ca un barbat (fie el si iehovist) si-ar lasa copilul sau femeia iubita sa moara, numai ca sa respecte anumite "percepte""!
Refuza sa primeasca sange de la alt om, pentru ca echivaleaza asta cu lepadarea de Hristos, singurul care si-a dat sangele pentru noi si deasemenea considera transfuzia intravenoasa drept o incalcare a intredictiei alimentare de la evrei. Sunt atat de convinsi ca se leapada de Hristos daca accepta transfuzia de sange, incat prefera sa moara (de fapt, sa nu se considere sinucidere, ceea ce e pacat, apeleaza la un inlocuitor sangvin, cu toate ca stiu ca nu va avea efect cand ai pierderi masive de sange,transfuzia fiind unica solutie).
Citat:
-refuzul sadisfacerii stagiului militar si a purtarii si folosirii armelor de foc! Este iarasi o atitudine cu totul deplasata, - uneori este necesara folosirea armelor de foc (legitima aparare, in meseria de politist, jandarm), iar fiecare cetatean cinstit are datoria sa-si apere tara, la nevoie cu arma in mana!
Refuza sa-si efectueze stagiul militar din cauza acelui juramant de credinta fata de neam si tara, care, in opinia lor implica si sacrificarea vietii pentru o alta cauza decat slujirea lui Dumnezeu. Nu merg niciodata la vot,pentru ca asta ar insemna sa sustina o guvernare, alta decat imparatia Lui Dumnezeu. (stiu, sunt ciudate asocierile pe care le fac)
Citat:
-refuzul participarii la viata sociala- petreceri, filme, distractii, jocuri sportive, etc!
Da de unde, aici va contrazic :) Chiar nu se poate generaliza.

Last edited by ioanna; 04.02.2013 at 12:29:13.
Reply With Quote