Incerc sa fiu echidistant si sa nu ma las cuprins de resentimente sau simpatii.
Personal, mi-e asa de teama de propriile scapari, incat scaparile altora mi se par simple nimicuri.
Despre fructele si legumele "de dincolo", n-as vrea sa intru nici in polemica si nici in conflict cu nimeni. Iar daca se intampla, undeva se strecoara "samanta de galceava", care nu stiu cat de... "vegetariana" poate fi?...
Fratilor, acum, la modul cel mai practic posibil, omul poate sa-si puna in strachina si rahat!!! Daca lui asta ii place, care-i problema noastra? A, ca face reclama la strachina, sau la "ingredinente", asta e doar pentru a face conversatie. Cui ce-i pasa de strachina celuilalt?
NU sunt de acord cu "dezgustul" gratuit, numai fiindca acel continut din strachina, nu este... "autohton"! Pai ce legatura are? Este dans national, sau port taranesc, sa consideram ca stricam traditia? Daca Dumnezeu nu s-ar fi ingrijit de astea, poate n-am mai fi cunoscut nici cartoful, nici porumbul si cine stie cate am fi preferat sa ramana departe de granitele acestor meleaguri... TOATE sunt ale lui Dumnezeu. Eu recunosc ca in ultimul timp imi place salata de fenicul si in primavara vreau sa-mi pun si eu in gradina, daca o vrea Dumnezeu sa se faca! Oare ar trebui sa ma simt vinovat pentru asta??
Oricum ar fi, faptul ca "nu digeram" ceea ce fac altii cu banii lor si cu mofturile lor, releva foarte clar o problema cu noi, nu cu acele persoane. OK, nu ma rog pentru ele, dar le las in plata Domnului, nu ma apuc sa distrug mituri... inventate!!! Oricum nu rezolv eu nimic, ba chiar atrag in mod neplacut atentia asupra mea ceea ce imi face mie rau in primul rand!
Iarta-ma, Cezare! Este exact ce spuneam pe celalalt topic facand referire la vamesul Zaheu, peste care tu ai trecut cu viteza fulgerului. Uneori vedem doar ce vrem noi si ne raportam propriei noastre marginiri, nu celei la care ne indeamna Mantuitorul Hristos! TREBUIE sa dorim sa acceptam bunavointa fata de ceilalti, chiar daca din punctul nostru de vedere (atat de subiectiv) acesti "ceilalti" sunt niste "Zahei"!!!