Citat:
În prealabil postat de vsovivivi
Adică ai o noapte și-o zi ca să-ți dai seama de ispita în care ești statornicit și care te mituie că se gândește la tine avocatu' lu' mamona aia plictisită și leneșă ce locuiești în tu și în eu... ca să guști cu fățărnicia neputinței beroice a încrederii în sine câte un păcat proaspăt și gustos: trădare, trădare, trădare, de 4 ori trădare. Deci ai o noapte și o zi... pentru ca să pricepi și apoi să înțelegi... ca să rămâi... măcar o noapte și-o zi... 'aproape de Mine'.
|
Aici abia imi pare ca ai explicat mai cum trebuie si chiar mai devreme cu o postare (pe alocuri in textul scris de tine). Am observat mai clar si te-am diferentiat de acel tip mistocar , zeflemist in afirmatii direct acuzatoare, intelegand acum(cateva saptamani cand ai postat) ca de fapt tu tinzi catre un partizan al pazirii de pacat si apreciez asta. Primesc ,cu dargoste frateasca, sa vezi in mine omul care trebuie salvat si apreciez si aceasta buna intentie la tine, chiar daca tu crezi ca trebuie ca mai intai eu trebuiesc sa fiu salvat si mai ales de catre tine. Multumesc sincer de buna voirea de care ai dat dovada si apreciez gestul.
Exista si un dar , care nu te implica pe tine in mod direct, implica doar pe cine vrea. E vorba nume de: "trebuie sa te lasi prins in mreje". Chiar daca personal nu imi place cuvantul "prins in mreje" pentru ca pentru unii care nu au citit Biblia(aici eu ma consider primul) sau chiar daca am mai auzit de acest cuvant el pare ca se refera la acel "fraier" care "a picat in plasa"(chiar asa se si foloseste termenul de multe ori in multe grupuri, in sens lumesc: de la mici farse pana la afaceri si actiuni economice). Sunt frate doar doua categorii de mreje care trebuiesc luate in seama in directia spirituala pe care o propun discutiile pe acest forum. Prima categorie de mreje, sunt conduse de " Tatuca "(il citez pe parintele Cleopa) . A 2-a categorie este condusa de cine nu trebuie nici macar amintit.
Chiar daca pentru plasele din prima categorie nu gasesc nici un "solz" cu care sa ma agat mai bine si sa raman in ele, pentru restul consider ca trebuie sa fiu atent la mine si sa ma feresc de orice "plasa" posibila sau bine plasata in cale-mi. Stiu ca "plasele" apostolesti sunt proprii doar apostolilor si celor care urmand intru totul cuvantului lor ziditor si datator de viata au implinit demult ceea ce ei sfatuiesc si invatza in scrierile lor.
Da frate, inteleg mai greu unele lucruri si intre ele unele sunt cele pe care le scrii si le intelegi tu (sper). Dar in acelasi timp sunt constient(am citit ceva de la Sfintii Parinti) de faptul ca de multe ori multi se cred creatori de drumuri pregatind "plase" multi voind binele dar ei deja agita plase nepotrivite. Sper sa fii in locul bun , dar nu uita , in viata asta toti fara indoiala ori ne miscam intre "plase" pentru prea putin timp. In rest ... ne aflam in ele, si ... putini sunt cei care au "nimerit-o" pe cea buna si sa ramana in ea, ei sunt Sfintii Lui Dumnezeu.
Eu ma consider oaie neagra si ratacita si iertare pentru ceea ce ti-am scris tie si despre tine ca fiind niste observatii obiective sau imputari: IARTA-Ma.
Imi cer IERTARE si domnului Mihnea pe care il consider frate intru invatatura Mantuitorului Iisus Hristos, Adevarul nefabricat sau mai ales necreeat. Apreciez majoritatea a ceea ce a scris dumnealui pe forum, nu am citit toate postarile decat foarte putine, dar cand voi avea un pic de timp sper ca le voi citi pe toate.
Am citit Marcel ceea ce m-ai sfatuit si dupa ce voi citi alte scrieri de pe forum care mi se par foarte folositoare, voi incerca sa urmez o parte din sfaturile pe care mi le-ai adresat.Multumesc
Multumesc Lui Dumnezeu pentru ca fac parte din biserica in care sunt si sper sa fiu vreodata vrednic de ea. Am vazut pe forum discutii foarte folositoare pe care le-as citi si unele sa le recitesc.
Interesanta afirmatia <Toate gandurile cele bune le "jertfesc" pe altarul mandriei din mine> , da eu ma duc sa vad sa fac ca trebuie schimbat "altarul" .Asprimea duhovniceasca pe care o vad eu originala (si in care orice explicatie o vad doar "mura-n gura") si potrivita de folosit de ce "trebuie" sa o aplic altuia si nu mie? Interesant
Multumesc tuturor si imi cer iertare tuturor eu mandrul si pacatosul si acum ma duc sa-mi vad pacatele mele.