05.02.2013, 16:08:14
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Doamna Ioana, eu nu sunt impotriva aceste practici. Din contra, o vad benefica, pentru ca asa cum un om este harnic daca parintii l-au obisnuit de mic sa munceasca, este responsabil daca parintii l-au invatat asta etc, tot asa cred ca viata in Hristos si in Biserica Lui se invata de mic. Insa mi se pare ca aveti dubla masura. Dumneavoastra acuzati Biserica Catolica ca ar impartasi fara nici un fel de impartasanie (lucru fals), cand dumneavoastra faceti acelasi lucru (e adevarat, la copiii de pana la 7 ani). Exact cum se presupune ca un copil nu poate comita pacte grave, tot asa ar trebui sa avem incredere si in credinciosii care incearca sa se impartaseasca zilnic si care se spovedesc o data pe saptamana, sau mai rar. Daca eu ma lupt cu o patima imi va fi mai usor sa ma lupt azi cu acea patima si sa o inving (pentru ca diseara ma voi impartasi), maine cu aceiasi patima (pentru ca maine seara ma voi impartasi) si asa mai departe. Cred ca-mi va fi mai greu sa ma lupt cu patima mea o saptamana, pana duminica viitoare, cand ma voi putea impartasi.
Dupa cum am mai spus, impartasirea deasa, chiar zilnica, e recomandata chiar unii din Sfintii Parinti.
|
... atunci nu dv. aveti "dubla masura", unii cat mai des, copiii sub 7 ani deloc?
|