View Single Post
Vechi 05.02.2013, 17:08:12
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
B12 este o vitamină ce se gasește în intestinul animalelor și al omului, deoarece este produsă de bacteriile de acolo. Orice produs de fermentație contine B12. Numărul de cazuri de carențe în B12, se întâlnesc în egală măsură în rândul celor vegetarieni cât și în rândul celor carnivori, pentru că ea nu ține de cantitatea de carne pe care o ingeri, ci ține de funcționarea optimă a sistemului tău digestiv. Deci dacă nu îți funcționează sistemul digestiv (gradul de absorbție), ai carență de B12, fie ești vegan, fie ești omnivor.
De aceea se fac detoxifieri periodice prin nemîncare, pentru că pe lîngă eliminarea toxinelor, odihnesc și curăță sistemul digestiv. Iarăși o chestie care e privită chiorîș de majoritatea.

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
"Vitamina B12 este produsa de microorganisme care se gasesc în sol și de către microorganisme care se gasesc în intestinele animalelor, inclusiv ale omului. Cantitatea produsa în intestinele noastre nu este absorbita în mod adecvat, de aceea este recomandat sa consumam B12 din alimente". sursa - Studiu China

Surse de B12: cresonul, spirulina, drojdia de bere, polen, soia, malț, spanac, alge de mare, varză murată, borș, patrunjel, lăptișorul de matcă.
Păi hai să vedem cazul meu, care sînt pe vegetale de aproape un an.

- Mănînc puțină drojdie de bere umedă și crudă cînd fac pîine.
- Spirulină nu am de unde lua, că la farmacie mi-a explicat tanti că e amestecată cu excipienți care-s făcuți din lapte. Altfel, nu e scumpă.
- Polen - destul de rar, dar am acasă pentru cînd am chef de-o linguriță.
- Soia consum sub formă de pateu și mai rar de drob. O facem din boabe nemodificate genetic și e foarte gustoasă. Rămîne să văd dacă o pot încolți.
- Algele le-am descoperit recent. Le hidratez și le consum cu boabe de orice fel. Sînt foarte ieftine, cam 4 lei o pungă cu alge uscate.
- Varză murată și alte murături am din belșug.
- Spanac mănînc frecvent, mai rar (dar nu deloc) iarna.
- Borș - destul de des. O singură dată am umplut din huști.
- Pătrunjelul e la ordinea zilei, crud.
- Malț, creson, lăptișor de matcă nu obișnuiesc.

Dar se vor ridica voci care să combată și această listă punct cu punct...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote