Citat:
În prealabil postat de iana
... atunci nu dv. aveti "dubla masura", unii cat mai des, copiii sub 7 ani deloc?
|
Stimata Doamna: eu nu am dubla masura in acest caz deoarece nu acuz ortodocsii ca s-ar impartasi fara nici un fel de spovedanie in timp ce eu practic acest lucru.
Referitor la practica Bisericii Catolice/versus Biserica Ortodoxa: nu e treaba mea sa fac analize. Prin regulile pe care le impun, atat Biserica Catolica dar si cea Ortodoxa (cred eu) urmaresc o mai mare sfintire a crestinului obisnuit si in final mantuirea lui. Nu stiu cat de afectati spiritual sunt copiii care nu se impartasesc pana la 7 ani, sau cat de mult evolueaza spiritual copiii care se impartasesc fara sa constientizeze ceea ce fac, dar stiu ca sutele de mii de calugari si calugarite din Biserica Catolica care au datoria sa participe zilnic la Sfanta Liturghie, impartasindu-se zilnic, merg mai usor spre sfintirea proprie decat daca n-ar face-o. Si aceasta practica e buna si pentru crestinii obisnuiti. Multe mame care si-au invatat copiii sa mearga zilnic la Sfanta Liturghie au crescut de fapt adevarati sfinti, multi dintre ei recunoscuti chiar de Biserica.